Няколко големи пожара бушуват в Гърция, а горещата вълна, която

...
Няколко големи пожара бушуват в Гърция, а горещата вълна, която
Коментари Харесай

Пожари в Гърция, евакуирани са хотели на о. Лесбос

Няколко огромни пожара бушуват в Гърция, а горещата вълна, която стартира в събота, усили заплахата от нови пожари, оповестява в. "Катимерини ".

През 24-часовия интервал до събота следобяд са зародили 53 горски пожара. Най-обширният и рисков е този в Дадия, област Тракия, покрай границата с Турция, който стартира в четвъртък.

Противопожарната работа се бори и с пожари в курорта Ватера, в южната част на остров Лесбос, в югозападната част на Пелопонес и в планински регион в област Западна Македония, покрай град Гревена.

Друг пожар, покрай северозападния град Превеза, в региона Епир, беше отчасти овладян в събота следобяд, откакто приближи рисково близо къщи в едно от селата в региона.

На остров Лесбос пожарът е достигнал до плажа Ватера, а втори фронт се движи към село Вриса, оповестиха управляващите. Запалили са се няколко къщи и други обекти. Трети фронт бушува в гориста околност към село Ставрос, което не е било застрашено в събота вечер.

В региона работят над 80 пожарникари с 20 пожарни коли, подпомагани от цивилни доброволци, армейски елементи и цистерни с вода.

Полицията заяви нощес, че е помогнала за евакуацията на над 450 души от два хотела и 92 къщи.

Държавната телевизия ERT заяви, че евакуирано поради вилнеещ пожар е било и село Хрисокелария, в югозападната част на Пелопонес, а старите и немощни поданици са били отведени в близко село.

Пожарът там гори в планинска околност край евакуираното село, само че се е популяризирал и в равнината под него, опожарявайки посеви.

С огъня се борят 115 пожарникари, 20 пожарни коли, а денем - четири самолета и два хеликоптера.

В Западна Македония пожарът гори от сряда и заплашва националния парк Валия Калда.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР