Няколко германски провинции обявиха, че публичната употреба на руския символ

...
Няколко германски провинции обявиха, че публичната употреба на руския символ
Коментари Харесай

Германски провинции криминализираха публичното използване на проруския символ Z

Няколко немски провинции оповестиха, че обществената приложимост на съветския знак Z (Зет) като израз на поддръжка за войната на Москва в Украйна ще се санкционира със закон, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Законодателката от държавното управление на провинция Берлин Ирис Шпранглер сподели в оповестено през днешния ден изказване за в. „ Тагесшпигел “, че в случаи, когато може да се откри обвързвано с войната наличие при потреблението на бели букви Z, каквито могат да се видят върху съветски военни машини, това естествено значи утвърждение на нападателната война. То ще се санкционира със закон и „ ще се намесваме неотложно “.

Шпранглер се базира на член 140 от наказателния кодекс, което прави утвърждението на някои нарушавания наказуемо. Санкцията планува до 3 години затвор или санкция.

В петък провинциите Долна Саксония и Бавария оповестиха, че ще криминализират потреблението на този знак. Не одобряваме одобряването на закононарушения, които нарушават интернационалното право, сподели баварският министър на правораздаването Георг Айзенрайх за ДПА.

В град Щутгарт и провинция Северен Рейн-Вестфалия законодателите се изрекоха в поддръжка на възбраната на признака Z.

„ Символът Z на Путиновия фашизъм би трябвало да бъде неразрешен в цяла Германия “, написа в Туитър Йоахим Щамп – министър по въпросите на бежанците в Северен Рейн-Вестфалия.

Буквата Z се употребява в Русия като редуциране на логунга „ За победа “, съгласно съветското министерство на защитата. ДПА показва, че Z се употребява, макар че в съветската писменост няма такава писмен знак.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР