Няколко фирми вече се отзовали на призива за осигуряване на

...
Няколко фирми вече се отзовали на призива за осигуряване на
Коментари Харесай

Осигуряват още техника и 200 тона вода за Карловско, учениците от засегнатите села ще бъдат извозвани с бусове на „Автомагистрали“

Няколко компании към този момент се отзовали на апела за обезпечаване на спомагателна техника за спешните и възстановителните действия в най-тежко потърпевшите карловски села, заяви регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев. Някои от тях изпращат машините на място още през днешния ден, общински компании също показват подготвеност да се включат в спешните действия.

Най-спешна потребност има от дребна техника, която да взе участие в разчистването на дворовете и тежка машинизация за улиците. На идващ стадий следва планиране и създаване на нова инфраструктура, на нови домове и ремонт на потърпевшите къщи, за което също ще е нужен сериозен запас. От Камарата на строителите са поели ангажимент, че ще окажат цялостно подпомагане в активизирането на техническия и кадрови запас на строителните компании.

Решен е и казусът с обезпечаването на превоза на 210 ученика от потърпевшите села - Богдан, Войнягово, Каравелово и Климент до Карлово. Заради разрушената инфраструктура и удължените в резултат на това направления, компаниите превозвачи отказваха да поемат услугата, защото ще возят на загуба. По последна информация учениците ще бъдат извозвани до учебно заведение в Карлово с бусове на страната компания „ Автомагистрали “.

„ Държавният запас “ ще отпусне още 200 това бутилирана вода за бедстващите села, защото тази от водопровода продължава да бъде негодна за пиянство.

С 30 дни се удължава и срокът на частичното бедствено състояние на територията на общините Карлово, Калояново и Марица. Причината е продължаващите аварийно-възстановителни действия, зародили в резултат на тежките наводнения в първите дни на месеца.

Продължава и набирането на доброволци за разчистване на домовете и на строителна техника от компании посредством телефона на регионална администрация „ Доброволци за Карлово “ - 0879 182 250.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР