Няколко европейски телевизии, включително France Télévisions, ZDF и RAI създават

...
Няколко европейски телевизии, включително France Télévisions, ZDF и RAI създават
Коментари Харесай

Френски, немски и италиански медии с общ фронт срещу Netflix


Няколко европейски малките екрани, в това число France Télévisions, ZDF и RAI основават взаимна платформа за видео по поръчка, която ще се пробва да се бори с проникването на ОТТ снабдители като Netflix. Това заяви на фестивала Séries Mania в Лил Такис Кандилис от France Télévisions, който показа първата коопродукция на тримата сътрудници, отдадена на Леонардо да Винчи.

Трите телевизионни групи са основали аудиовизуален „ алианс “, чиято цел е да успее да финансира и предлага на феновете огромни планове. Целта е да се обезпечи огромен бюджет за влиятелни европейски телевизионни сериали.

Сътрудничеството на трите групи е подплатено и с „ привилегировани “ партньорства с испанската RTVE (Spain), белгийските RTBF и VRT, както и с RTS Швейцария. Покани ще бъдат изпратени и на други европейски телевизионни компании, с цел да споделят финансирането на влиятелните сериали.

„ Можем да създадем европейски хитови заглавия, които да се конкурират с американските серии “, съобщи Елеонора Андреата, програмен шеф в RAI.

Вече има единодушие за основаването на 3 взаимни плана, като първият ще бъде продукция с 8 серии за живота и работата на Леонардо да Винчи. Негови продуценти ще са LuxVide и Beta Film, а бюджетът му ще сред 2,5 и 3,5 милиона евро на час.

Другите два взаимни плана сред France TV и RAI ще са с бюджети от по 2 милиона евро на епизод. Това са „ Мираж “, шпионска история, продуцирана от френската компания Lincoln TV, която ще бъде снимана в Дубай при започване на 2019 година, и „ Вечният град “, като действието се развива в Рим през 60-те години на XX век. Този сериал ще бъде копродукция на Aurora TV, Fearless Mind и Banijay Studios Франция.

Преди няколко дни 5 канала от Северна Европа (от Дания, Швеция, Норвегия, Финландия и Исландия) също оповестиха собствен съюз, наименуван Nordic12, който ще продуцира по десетина серии годишно.

Следващата стъпка е основаването на платформа за европейско наличие, счита вицепрезидентът на ZDF.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР