Няколко европейски лидери призоваха днес, на 75-ата годишнина от края

...
Няколко европейски лидери призоваха днес, на 75-ата годишнина от края
Коментари Харесай

Европа иска да преоткрие духа от 1945 г. в борбата с коронавируса

Няколко европейски водачи приканиха през днешния ден, на 75-ата годишнина от края на Втората международна война, Европа да преоткрие духа от 1945 година в битката с пандемията от ковид , съобщи Франс прес.

" Не бива да одобряваме порядъкът на мир ", открит след 1945 година, " да изчезва като пушек пред очите ни. Ние желаеме повече, а не по-малко съдействие в света, в това число и в борбата с пандемията ", съобщи немският президент Франк-Валтер Щайнмайер в речта си, която произнесе във връзка годишнината в Берлин.

Британският министър председател Борис Джонсън също направи послание във връзка днешната годишнина .

" На тази годишнина ние водим нова борба против ковид, която изисква същия дух на национално изпитание ", на който вие сте олицетворение, сподели Джонсън, обръщайки се към ветераните от войната.

В чест на годишнината над Лондон прелетяха изтребителите от звеното за въздушна акробатика " Червени стрели " на английските Кралски военновъздушни сили, а по всички телевизионни канали бе непокътнато двуминутно безмълвие.

Във Франция президентът Еманюел Макрон взе присъединяване в скромна гала на площада с Триумфалната арка в Париж, който беше съвсем празен. Макрон сложи венец пред паметника на военачалник Шарл де Гол и мина по фамозния бул. " Шан-з-Елизе ", съпроводен от малочислен конвой.

В Съединените щати президентът Доналд Тръмп ще постави в 15,30 ч. по Гринуич венец пред мемориала на Втората международна война във Вашингтон, отбелязва Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР