Няколко души са убити, а десетки са ранени при стрелба

...
Няколко души са убити, а десетки са ранени при стрелба
Коментари Харесай

Масова стрелба в университет в Прага, няколко жертви и десетки ранени

Няколко души са убити, а десетки са ранени при пукотевица в университетска постройка в центъра на столицата Прага, без да посочи какъв брой са жертвите, съобщи Ройтерс.

" На базата на предварителна информация може да потвърдим, че на мястото има убити и ранени хора ", написа в обявата в обществената платформа " Екс ".

По-късно полицията заяви, че стрелецът в университетска постройка " е премахнат ".

Ръководството на Философския факултет на Карловия университет, информирайки за стрелбата в една от постройките му в Прага, е разпратило писма по електронната поща на студентите си с текст: " Останете там, където сте. Не излизайте на никое място, в случай че сте в зала в постройката. Заключете се и поставете мебели на вратите, изгасете осветлението. "

За момента не са изнесени детайлности за жертвите и събитията към стрелбата . Полицейски екипи са били изпратени неотложно на мястото на пражкия площад " Ян Палах ". Там се намират също здания на Академията по изкуства, архитектура и дизайн, показва АП.
: Mass shooting with multiple fatalities reported took place at Charles University's Faculty of Arts in Prague, Czech Republic.
— Hexdline (@HexdlineNews)

„ Предполагам, че има по-голям брой ранени. Линейки и лекари са на място ", сподели представителят на избавителните екипи Яна Поштова пред Deník.

Към мястото се насочва министърът на вътрешните работи Вит Ракушан.

„ Стрелецът е умрял “, съобщи кметът на Прага Бохуслав Свобода, полицията също удостовери, че са го обезвредили.

" Стрелецът е умрял, това е добър резултат от позиция на нещастието, само че ще би трябвало да проучваме цялото нещо и по-късно ще би трябвало да осведомяваме обществеността ", съобщи кметът.

" Винаги сме считали, че това не е европейски проблем, само че за жалост се оказва, че светът ни се трансформира “, добави той.

Премиерът Петър Фиала анулира работната си стратегия и помоли жителите да съблюдават рекомендациите на полицията.

„ В момента се намесваме на площад Ян Палах във връзка със обявената пукотевица в университет. Всички елементи отиват към мястото “, пишат от полицията в обществените мрежи. „ По първична информация можем да потвърдим, че на място има починали и ранени “, добави тя.
 

— Hexdline (@HexdlineNews)
: Mass shooting reported at a university in Central Prague, Czech Republic. Multiple killed and injured.
— Hexdline (@HexdlineNews)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР