Няколко души са били ранени ранени, след като военен камион

...
Няколко души са били ранени ранени, след като военен камион
Коментари Харесай

Военни в Мианмар газят протестиращи с камион

Няколко души са били ранени ранени, откакто боен камион се вряза в група протестиращи в комерсиалната столица на Мианмар, Янгон.

Очевидци описаха пред локални медии, че по-късно бойците са разкрили огън по някои от бягащите протестиращи и са пребили други, съобщи БГНЕС. А от случая се появиха любителски видеозаписи в Туитър.

Myanmar military junta is still committing atrocities against the peaceful protesters. At least one protester was killed and several injured seriously in the protest crackdown in this morning as the junta forces opened fire and the army truck drove into the rally speedy.
— Khin Thazin Myint (@ktmyint16) Бачелет предизвести за злополука с правата на индивида в Мианмар
Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет предизвести за злополука с правата на индивида под военно ръководство в Мианм...

Full footage of the brutal kills by Myanmar military truck in the protest 5/12/2021
— naythan (@allentheaugust)

От февруарския боен прелом насам по време на митингите в страната са убити над 1200 души, а хиляди други са хвърлени в пандиза.

Военните обявиха, че са арестували 11 души по време на последния митинг. Трима от тях са ранени, като положението на единия е сериозно. Военните не потвърдиха дали камионът се е врязал в групата преднамерено, само че обявиха, че са разпръснали " бунтуваща се навалица ".
Организация на обединените нации: Над 120 000 души са разселени след преврата в Мианмар
В момента над 120 000 души са разселени в Мианмар на фона на възходящия спор сред мианмарските военни и етнически въоръжени групи...

Местната осведомителна организация MPA заяви пред BBC, че съгласно нея измежду арестуваните са двама нейни кореспонденти. Единият от тях наподобява е бил ранен, а с другия са изгубили връзка.

Протестът против военната хунта беше един от най-малко трите, извършени в Янгон на 5 декември. Тъй като в предишното военните постоянно ненадейно са откривали огън по протестиращите, демонстрациите постоянно се организират от дребни проведени групи, с цел да се сведат до най-малко жертвите.

Организация на обединените нации съобщи, че репресиите на военните в Мианмар съставляват закононарушения против човечеството, само че на нейните пратеници неведнъж е отказван достъп до Мианмар, с цел да проведат следствие.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР