Няколко души са арестувани при опит за терористична атака срещу

...
Няколко души са арестувани при опит за терористична атака срещу
Коментари Харесай

Русия осуети опит за терористична атака срещу Турски поток

Няколко души са задържани при опит за " терористична офанзива " против газопровода " Турски поток " на съветска територия. Това заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс " и " Интерфакс ".

Бяха хванати диверсанти, няколко души бяха арестувани, уточни той пред кореспонденти, цитира news.bg.

По-рано тази седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че Украйна се е пробвала да подкопае сектори от газопровода " Турски поток ", като по време на днешната си среща с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган той го уведоми за осуетената офанзива.

Русия разгласи, че ускорява сигурността на газопровода " Турски поток ", който придвижва съветско синьо гориво до Турция, на фона на необяснимите повреди по газопроводите " Северен поток " в Балтийско море и приключването на нефт от тръбопровода " Дружба " в Полша.

Доставките по газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които свързват Русия и Германия през Балтийско море, бяха прекратени предишния месец от това, което съгласно Москва е акт на " интернационален тероризъм ".

Руският президент Владимир Путин към този момент упрекна Съединените щати и техните съдружници за причиняването на гърмежите, увредили тръбопроводите - обвинявания, които Вашингтон отхвърли.

Вчера пък полският оператор PERN заяви, че е разкрил теч по една от линиите на петролопровода " Дружба ", който придвижва нефт от Русия за Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР