Няколко души бяха ранени при експлозия в завод за производство

...
Няколко души бяха ранени при експлозия в завод за производство
Коментари Харесай

Няколко души бяха ранени при взрив във френска фабрика за експлозиви

Няколко души бяха ранени при детонация в цех за произвеждане на експлозиви Йоренко (Eurenco) в Бержерак, Югозападна Франция, заяви представител на компанията, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Предприятието създава експлозиви за военни и цивилен цели, както и горива. Спасителните служби са отделили периметър за сигурност, а кметството прикани жителите да стоят надалеч от региона.

Според европейските наставления заводът, който създава нитроцелулоза за муниции, е систематизиран като високорисков за пожари и токсични материали, оповестява Франс прес. Според заместник-префекта в обекта е имало " по-малко от 2 тона нитроцелулоза ".

След детонацията е имало пожар. Причините за гърмежа към момента не са ясни.

По данни на кметството един от ранените е в тежко положение, а положението на седем други се дефинира като налагащо " релативно незабавна " помощ.

Службите за незабавна помощ към момента са на мястото на случая, в това число пет коли за спешна помощ, два хеликоптера и към 50 пожарникари.

Експлозията е засегнала склад, оповестиха представители на локалните управляващи, представени от ДПА. Според тях пламъците са под надзор и не се популяризират.

Взривът не е основал заплаха от отравяне на хора от покрайнините, заяви телевизия Франс енфо.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР