Няколко дни след позорното 0:7 от Испания, националният тим на

...
Няколко дни след позорното 0:7 от Испания, националният тим на
Коментари Харесай

Коста Рика открадна самурайския меч на японците, посичайки ги за изненадваща победа на Мондиал 2022

Няколко дни след позорното 0:7 от Испания, националният отбор на Коста Рика нанесе своя удар на Мондиал 2022. Селекцията на Луис Суарес изненадващо се наложи с 1:0 над Япония в дуел от група " Е " и оптимално завърза интригата за първите две места в крайното нареждане. В воин за " лос тикос " се трансформира халфът Фулър, който донесе насладата за своята татковина с единственият им прецизен удар към вратата на Гонда.
 Съединени американски щати с провокация към тима на Иран
Съединени американски щати с провокация към тима на Иран

Двата тима ще се срещнат на 29 ноември

Разочарованието остава за японците, които не можаха да повторят въодушевеното си показване от мача с Германия. На стадион " Ахмад бин Али " " самураите " бяха по-добрият тим, само че по този начин и не откриха " антидот " против постоянния Кейлор Навас.
 Снимка 596852
Източник:

Япония не изгуби ненужно време, а мигновено реши да подложи напрегнат своя конкурент. Не бяха минали и две минути, когато " самураите " извършиха поредност от корнери, които с тъга биваха отразени от отбраната на Коста Рика.

В началото двата отбора пробваха да се матират по еднотипен метод. Тънките пасове зад тила на вражеската защита обаче не минаваха, а вратарите Гонда и Навас ловко пресичаха всяка една сходна опция.

Нещо по-различно от Япония видяхме в 13-ата минута, когато Ритцу Доан проби по фланга и насочи остро подаване, паралелно на голлинията. В тази зона обаче нямаше атакуващ футболист на " самураите ", който да насочи може би голов удар.
 Снимка 596868
Източник:

Тактическото надхитряне сред двата състава продължаваше, а в средата на първото полувреме към момента липсваше каквото и да е голово състояние.

В 34-ата минута Коста Рика провежда малко по-продължителна офанзива, която приключи с доста нехарактерен изстрел с външен фалц от Кембъл, който обаче мина високо над горната греда на Гонда.

На полувремето Хаджиме Мориясу предприе две смени. Ветеранът Юто Нагатомо беше сменен от Ито, до момента в който нападателят Такума Асано размени водещия офанзивата до този миг Уеда.
 Снимка 596867
Източник:

Рокадите в редиците на " самураите " бързо дадоха резултат, като в 47-ата минута за първи път някой от двамата вратари се наложи да работи уверено. Хидемаса Морита насочи мощен шут от междинна отдалеченост, който с една ръка бе блокиран от Кейлор Навас.

Последваха нови мощни офанзиви на " самураите ", които придобиваха нужната заостреност и убеденост най-много посредством Рицу Доан. Кейлор Навас обаче не допускаше да бъде преодолян.
 Япония - Коста Рика 0:1 (Развой на срещата по минути) онлайн
Япония - Коста Рика 0:1 (Развой на срещата по минути)

Фулър донесе успеха за символичните посетители

В 63-ата минута Япония получи преференциална опция да означи от статично състояние. Юки Сома извърши директен свободен удар, само че с изключение на стената, трансферира и горната греда над Кейлор Навас.
 Снимка 596865
Източник:

В 71-ата Януя Ито се понесе в предни позиции и отстрани Франсиско Калво. Крилото на Рейм оставаше самичък против Кейлор Навас, само че в последния миг беше съборен пред наказателното поле от опитния защитник на " лос тикос ".

Голямата изненада настъпи девет минути преди края, когато може би с първия си прецизен удар за целия мач, Коста Рика поведе в резултата. Крилото Кейшър Фулър се бе присъединил в офанзива, а интензивността му беше почетена с извеждащия пас на Елцин Техеда. Изстрелът на №4 се отклони леко в тялото на Итакура, а това се оказа задоволително несигурният Гонда да бъде преодолян за 0:1!
 Снимка 596869
Източник:

Оттук насетне пред вратата на Коста Рика стана горещо. В 88-ата минута Кейлор навас се оказа огромният воин за своите, откакто Морита стреля от непосредствена непосредственост, само че стража на ПСЖ отрази с опитност. След това ветеранът работи самоуверено и при разразилото малко пред неговата голлиния меле.

В последния кръг от тази група Коста Рика ще брани достойнството си против Германия, до момента в който Япония ще премери сили с Испания.
 Испания - Германия в мач от група Е на Мондиал 2022
Най-дългоочакваният дуел от груповата фаза на Световното

Испания и Германия в борбата на колосите от група Е
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР