Няколко дни след като правителството обяви, че няма да експулсира

...
Няколко дни след като правителството обяви, че няма да експулсира
Коментари Харесай

За Радев са нужни безспорни доказателства, за да има следващи стъпки по случая "Скрипал"

Няколко дни откакто държавното управление разгласи, че няма да експулсира съветски дипломати, въпреки и страната ни да е солидарна с Англия за случая " Скрипал ", президентът Румен Радев изрази тезата, че за следващи дейности би трябвало да получим " ясни и безспорни доказателства ".

" България е ръководител на Съвета на Европейския съюз и като подобен би трябвало да организира политика на разговор и баланс. Виждаме, че такава позиция взе и Австрия, която е идващият ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Държа да подчертая, че България е предан член на съюзите, в които членува - Европейски Съюз и НАТО, само че това са съюзи, които се основават на доста ясни полезности, една от тези полезности е прозрачността ", сподели Радев в отговор на въпрос на публицисти по време на конференция с хърватския си сътрудник Колинда Грабар - Китарович на " Дондуков " 2 през днешния ден.

От своя страна Грабар - Китарович разгласи, че Хърватия е солидарна с Европейски Съюз по случая " Скрипал ", само че е необходим разговор с Русия, защото федерацията е международна мощ, с която би трябвало да се беседва по доста въпроси.

Двамата президенти се оповестиха за директна самолетна линия София - Загреб, за по-добро икономическо съдействие сред двете страни, както и за европейска вероятност за Западните Балкани. Хърватският държавен глава сподели още, че желае да се възползва от опита на България по време на европредседателството, защото страната ще го поеме през 2020 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (114)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР