„Няколко дни се изработваше управленската програма. В нея залегнаха голяма

...
„Няколко дни се изработваше управленската програма. В нея залегнаха голяма
Коментари Харесай

Филип Попов, БСП: Последователно следвахме нашата програма и затова бележим ръст в социологията

„ Няколко дни се изработваше управническата стратегия. В нея залегнаха огромна част от нашата обществена политика, както и във връзка с стопанската система, опазването на здравето и образованието. Същевременно поддържаме и предложенията, които бяха направени от другите съдружни сътрудници. Това е една амбициозна и изпълнима стратегия.”

Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” Филип Попов в предаването „ Твоят ден” по Nova News.

В отговор на въпрос по отношение на настоящите социологически изследвания, Попов разяснява: „ Бележим растеж и това се дължи на последователността на парламентарната група и на нашите министри, които ясно и целеустремено извършват програмата на Българска социалистическа партия. Близо 23 милиарда лева за обществен бюджет е невиждан. Същевременно виждаме отлив в поддръжката на президента заради неговите дейности и бездействия в последните месеци.”

Народният представител уточни, че левицата още веднъж ще внесе законопроекта, който ще даде избор на гласоподавателите дали да гласоподават с машина или с хартия. „ За да има представителност на институциите, които се избират, би трябвало да има висока изборна интензивност. На последните избори, когато се гласуваше напълно машинно, видяхме исторически ниска изборна интензивност, която изкривява вота на българските жители във връзка с представителността”, аргументира се той.

Филип Попов изясни, че са планувани промени в Изборния кодекс, които плануват премахването на така наречен тъмни стаички и „ опцията всеки български жител, имащ право на глас, да гласоподава пред очите и ушите на Секционната изборна комисия”. Той акцентира, че тайната на вота ще бъде непокътната. „ Ще има заслон, както е в този момент при машините. Правим това точно, с цел да се резервира тайната на вота, тъй като това няма да разреши с фотоапарат или телефон да се снима кой по какъв начин е гласувал”, добави Попов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР