Няколко дни с много на брой и впечатляващи с разнообразие

...
Няколко дни с много на брой и впечатляващи с разнообразие
Коментари Харесай

Община Дряново организира семеен уикенд с много събития за малки и големи

Няколко дни с доста на брой и впечатляващи с многообразие събития предстоят в Дряново. Сгушеният в Предбалкана град изкушава с джаз концерт, прожекции на филми, игри и занимания за деца, куклен спектакъл, хоротека, конна езда за начинаещи, разходка с файтон, тандемни полети с парапланер и др.  

Дългият уикенд ще стартира още на 22.07. (четвъртък) с „ Танцово кино на път из България “ - прожекции на филмите " Поглед от ръба ", " Chisel " и " Ïnner bloom ". Прожекцията ще бъде водена от режисьора Силвия Чернева, оператора Никола Гюлмезов и студенти по стратегия Фокус Кино Танц. След нея феновете ще имат опция за диалог с създателите на филмите.  



На 23 юли (петък) феновете на музика ще могат да се насладят на джаз под намерено небе - на Ларгото, където Община Дряново провежда концерт на Румен Халачев (саксофон), Теодор Петков - Тото (пиано) и Благовеста Петкова (вокал). Начален час - 20:00. Публиката ще има опцията да опита от виновността на Винарна „ Ялово “, които ще бъдат показани персонално от технолога на избата.  

На 24 юли от 18:00 ч. прелестните хора от " Малка театрална компания " ще предложат на децата куп игри и занимания, ателие за разработване на кукли от зеленчуци и ще показват пиесата " Каквото направи дядо, все е хубаво " по едноименната приказка на Ханс Кристиан Андерсен.  



Веднага по-късно, към 20:00 ч., всички деца и техните родители и другари ще могат да се включат в хоротека с хореографа Николай Корчев и фолклорен клуб " Плетеница ".  

От 09:00 до 12:00 ч. на 25 юли вратите на конна база " Св. Архангел Михаил " ще бъдат отворени за всички, които желаят да пояздят на манежа, да се качат за разходка с файтона по остарелия път за Дряновския манастир или просто да видят конете и да се насладят на красивите пейзажи.

Ако някой желае да полети нависоко и да прегледа Дряновския край от птичи взор, може да се запишете за тандемен полет с парапланер от площадката край село Скалско - 0988 85 92 00.  

През останалото време всички посетители на Дряново ще могат да прегледат четирите музейни експозиции („ Колю Фичето – живот и творчество “, „ Градски обичай от края на XIX и началото на XX век “ в Къщата без пироните, „ Икони и църковна дърворезба от XVII – XIX век “ в Икономовата къща и „ Археология и възобновление “ в Дряновския манастир) и пещерата „ Бачо Киро “, които нямат почивен ден.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР