Няколко дни преди началото на CES 2024, Dell анонсира UltraSharp

...
Няколко дни преди началото на CES 2024, Dell анонсира UltraSharp
Коментари Харесай

В навечерието на CES, Dell представи 40-инчов извит 5K-монитор с „петзвезден комфорт за очите“

Няколко дни преди началото на CES 2024, Dell анонсира UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub Monitor. Този модел е “първият 40-инчов 5K-монитор, който е сертифициран за петзвезден комфорт на очите. “

Петзвезден комфорт за очите е нов промишлен стандарт, създаден от TUV Rheinland. Целта — да отдели екраните, които оказват помощ за понижаване на признаците на отмалялост в очите. Dell споделя, че е направил три неща, с цел да получи този документ за своите най-нови монитори UltraSharp. Първо, той е удвоил честотата на освежаване до 120Hz. В допълнение, мониторите имат датчик за околната светлина, който разрешава автоматизираното контролиране на яркостта и цветовата температура на екрана в сходство с изискванията на осветяване. Dell цитира проучване, което демонстрира, че може да помогне за понижаване на случаите на признаци на отмалялост в очите със 17%.

Не на последно място, Dell сподели, че е надградил своята технология ComfortView Plus с усъвършенствана LED-подсветка, с цел да понижи въздействието на синята светлина от 50% на по-малко от 35%. Това също може да помогне за понижаване на признаците на отмалялост в очите, оповестява Engadget.

Нищо от това не би трябвало да понижава продуктивността на монитора. Dell споделя, че UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub обезпечава 99% от цветовото пространство DCI-P3/Display P3 и 1,07 милиарда цвята. Той е сертифициран по стандарта VESA DisplayHDR 600 и работи по технологията IPS Black Panel, а коефициентът за контраст е 2000:1.

Що се отнася до разновидностите за свързване, планувана е поддръжка на Thunderbolt 4 с мощ до 140W. Ethernet портът предлага скорости до 2,5 Gbps, а също има и портове HDMI 2.1 и DisplayPort 2.1. Dell твърди, че преносимите портове USB-A и USB-C начело ще улеснят свързването и зареждането на устройства.

Ако 40-инчовият модел е прекомерно огромен, предлагаме да обмислите разновидността за 34-инчовия вид на Dell. Мониторът UltraSharp 34 Curved Thunderbolt Hub също има петзвезден документ от TUV Rheinland за комфорт на очите, технологията IPS Black и Thunderbolt 4 свързване. Това обаче не е 5K-монитор, а неговата WQHD резолюция е 2560 x 1440 пиксела.

И двата монитора ще бъдат налични по целия свят от 27 февруари. Мониторът UltraSharp 40 Curved Thunderbolt Hub ще се предлага за $2400. 34-инчовият модел ще коства 1020 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР