Няколко дни преди изборите в Германия сатиричната Die Partei (Партията)

...
Няколко дни преди изборите в Германия сатиричната Die Partei (Партията)
Коментари Харесай

Сатирична партия в Германия обещава да отвлече Ердоган

Няколко дни преди изборите в Германия сатиричната Die Partei ( " Партията " ) събира голяма известност в обществените мрежи и даже мина обединенията на Меркел и Алтернатива за Германия (AfD).

" Партията " не е нова и основана особено за изборите, а учредена през 2004 година от редакторите на сатиричното списание " Титаник ".

Британският " Гаридън " отбелязва, че за последните седмици, макар голямата известност на крайнодесните AfD, " Партията " ги е задминала по нови лайкове.

Лидер на " Партията " сега е роденият в Истанбул стендъп комик Сердар Сомунчу. Именно обществените мрежи, положителната реклама и възприятието за комизъм са водещи за групировката.

За един от многото им " флашмобове " в мрежата, министърът на пропагандата на " Партията " - израелският сатирик Шахак Шапира, съумява да " похити " над 30 Facebook групи, които са про-AfD настроени с цел да " поправи интернет ".

Друга ексцентрична форма за реклама, която избира " Партията ", е че техни банери могат да се видят в порно уеб сайтове като YouPorn.

В своя манифест " Партията " споделя, че няма да разреши на хора да гласоподават, в случай че не могат да отговорят на обикновени въпроси като " Коя е столицата на Париж? " - система, която те разказват като " умерена епистокрация " ( " moderate epistocracy " ).

Партията дава обещание още легализирането на кокаина, шофирането под въздействие на алкохол и да отвлече турския президент Ердоган.

Въпреки известността си, " Партията " надали ще мине петпроцентната преграда, нужна за влизане в Бундестага. Много нейни почитатели считат, че огромните и сякаш съществени партии би трябвало да взимат образец от сатириците, до момента в който критиците на " Партията " ги назовават " елитисти, буржоа и аморални ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР