Няколко джихадисти от ДАЕШ (Ислямска държава) са избягали от затвор

...
Няколко джихадисти от ДАЕШ (Ислямска държава) са избягали от затвор
Коментари Харесай

Джихадисти от „Ислямска държава” избягаха от затвор в Сирия

Няколко джихадисти от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) са избягали от затвор след протест и вдишване на надзор над част от огромен затвор в Североизточна Сирия, оповестиха кюрдски и американски военни източници, представени от " Гардиън ".

Затворниците са съборили стени и вътрешни порти по време на вълнения в неделя вечерта в пандиза Ghouiran в град Хасака. Затворът е охраняван от Сирийските демократични сили.

Най-малко четирима джихадисти са съумели да избягат. По непотвърдена информация няколко души са починали при зародилото принуждение.

Местните силови структури са под паника. Затворници към момента управляват някои елементи от пандиза.

Самолети на водената от Съединени американски щати коалиция против ДАЕШ са помогнали при издирването на избягалите в понеделник сутринта.

Местна медия заяви през днешния ден, че четиримата избягали са хванати, само че няма публично удостоверение какъв брой пандизчии са съумели да избягат и какъв брой са хванати.

Базираният във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права оповестява за четирима избягали пандизчии, а сирийската държавна телевизия осведоми за 12 избягали джихадисти.

В Ghouiran има сред 3000 и 5000 пандизчии, множеството са чужденци, които са се включили към ДАЕШ. Сирийските демократични сили настояват, че държат 12 000 екстремисти в претъпкани затвори в Североизточна Сирия. Отделно към 100 000 дами и деца са арестувани в лагери.

До 4000 пандизчии са чужденци от съвсем 50 страни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР