Няколко десетки представители на крайната десница се събраха на протест

...
Няколко десетки представители на крайната десница се събраха на протест
Коментари Харесай

Крайнодесни протестираха в германския град Кемниц

Няколко десетки представители на крайната десница се събраха на митинг в източногерманския град Кемниц през вчерашния ден - ден след хипотетично нахлуване против немец, осъществено от сириец, съобщи " Франс прес ". Местната полиция заяви, че проверява хипотетичната офанзива.

Според стачкуващите при спор в събота 18-годишен сириец е ранил с нож в ръката 41-годишен немец. До случая се е стигнало по време на мюсюлмански махленски фестивал в центъра на Кемниц. По същото време локалната крайнодясна група " Про Кемниц " провела контрадемонстрация към барбекю.

Миналата година Кемниц, на към 200 км южно от Берлин, стана сцена на ксенофобско принуждение, напомня " Франс прес ". То беше провокирано от гибелта на немец, за който се счита, че е бил намушкан с нож от сириец. Процесът против обвинения сега се води в прилежащия град Дрезден. Адвокатите на подсъдимия настояват, че той е почтен.

На видеозапис на събитията от събота се вижда по какъв начин десни екстремисти пекат свинско месо, като някои от тях скандират " това е нашият град ". Групата " Про Кемниц " съобщи в обществените мрежи, че раненият е бил един от техните " приятели ".

Във вчерашния митинг на крайната десница участваха към 50 души. Шейсетина индивида се включиха в контрапротест. 66 служители на реда подсигуряваха реда и няма данни да се е стигнало до принуждение. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР