Няколко десетки души също са пострадали, като някои от тях

...
Няколко десетки души също са пострадали, като някои от тях
Коментари Харесай

Поне петима палестници убити и десетки ранени по време на мащабно израелско нападение на Западния бряг

Няколко десетки души също са потърпевши, като някои от тях са в сериозно положение, заяви палестинското министерство на опазването на здравето.

 

Предполага се, че най-малко един от починалите е палестински войник, а съгласно известия в медиите измежду ранените е и палестински публицист.

 

Израелските военни оповестиха, че по-рано през днешния ден по време на задържането на двама обвинени е имало продължителна замяна на огън и най-малко на един боен автомобил са нанесени вреди от взривно устройство.

 

Дженин, който е локализиран в северната част на Западния бряг, стана бастион на палестинските въоръжени фракции. В града постоянно се организират брутални конфликти сред израелските сили и бойците, а напрежението сред израелци и палестинци непрекъснато ескалира.

 

Докато през днешния ден към момента продължаваха престрелките, се чуха апели за по-твърди дейности в Дженин.

 

Израелският министър на финансите Бецалел Смотрич, член на кабинета по сигурността, съобщи, че е " време да се стартира необятна интервенция за очистване на терористичните гнезда " в северната част на Западния бряг.

 

" Няма компромис в битката с терора, ще продължим да нападаме, ще използваме всички средства, с които разполагаме, и ще ударим терористичните детайли на всички места ", написа в " Туитър " министърът на защитата на Израел Йоав Галант.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР