Няколко десетки антивоенни активисти се събраха на Таймс скуеър в

...
Няколко десетки антивоенни активисти се събраха на Таймс скуеър в
Коментари Харесай

Протести в Ню Йорк и Вашингтон заради ударите по Йемен

Няколко десетки антивоенни деятели се събраха на Таймс скуеър в Ню Йорк и пред Белия дом късно в четвъртък, с цел да п ротестират против ударите на Съединени американски щати и Англия против военни цели на хутите в Йемен, предава " Ройтерс ".

Съединените щати и Англия в отговор на офанзивите на хусите против кораби в Червено море, които трвърдят че нанасят удари в

Протестиращите на Таймс скуеър скандираха лозунги като " надалеч ръцете от Близкия изток ", " надалеч ръцете от Йемен " и " надалеч ръцете от Газа ".

Демонстрантите край Белия дом развяваха палестински флагове и носеха табелки с надписи " Свободна Палестина " и " Спрете да бомбардирате Йемен ".

Ударите в Йемен рискуват да разширят спора в Газа, въпреки че Съединени американски щати и техните съдружници обявиха в взаимно изказване, че няма желание за ескалация на напрежението.
 Реакции на ударите против йеменските хуси
Реакции на ударите против йеменските хуси

В Съединени американски щати демократи упорстват Байдън да изясни дейностите в Конгреса

Подкрепяните от Иран хуси, които управляват по-голямата част от Йемен, са атакували търговски кораби в Червено море с дронове и ракети, принуждавайки изпращачите да трансформират курса и.

Конфликтът в Газа последва офанзива против Израел на 7 октомври от палестинската ислямистка формация Хамас, която съгласно Израел е умъртвила 1200 души.

Последвалото нахлуване на Израел против Газа е умъртвило, към 1% от 2,3-милионното население там, съгласно здравното министерство на Газа.
 Хусите уверени, че офанзивите в Червено море не заплашват мирните им договаряния с Рияд
Хусите уверени, че офанзивите в Червено море не заплашват мирните им договаряния с Рияд

Обвиняват войната на Израел в Газа за въвличането на Близкия изток в по-регионален спор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР