Няколко държави в Европа вече изключиха възможността да плащат за

...
Няколко държави в Европа вече изключиха възможността да плащат за
Коментари Харесай

Великобритания, Германия и Франция няма да спазват указа на Путин за газа в рубли

Няколко страни в Европа към този момент изключиха опцията да заплащат за съветски газ в рубли, откакто Путин разгласи, че е подписал декрет, с който от на следващия ден вкарва тъкмо това. Англия, Германия и Франция отхвърлят сходен сюжет.

Германският стопански министър Роберт Хабек отхвърли настояванията на Русия като недопустимо нарушаване на контракта и добави, че тази маневра съставлява „ изнудване “.

„ За нас е значимо да не даваме сигнал, че ще бъдем изнудвани от Путин “, съобщи Хабек, представен от „ Ройтерс “.

Канцлерът Олаф Шолц пък разяснява, че немските компании ще продължат да заплащат съветския газ с евро, както е планувано в договорите. „ При всички положения… фирмите желаят, могат и ще заплащат в евро “, сподели той по време на взаимна конференция с австрийския си сътрудник Карл Нехамер през днешния ден.

Днес по време на взаимно изказване на Хабек и френския финансов и стопански министър Бруно льо Мер стана ясно, че и Франция отхвърля настояването на Русия. Двамата с Хабек обявиха, че приготвят сюжет, в който вносът на съветски газ може да спре.

Англия също не възнамерява да заплаща в рубли, заяви представител на английския министър председател Борис Джонсън, допълвайки, че държавното управление преглежда затрудненията на европейския пазар от настояването на Путин, съобщи „ Гардиън “.

По силата на указа купувачи на синьо гориво, посочени от Москва като „ вражески “ страни поради глобите против Русия поради войната в Украйна, ще би трябвало да заплащат в рубли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР