Няколко държави от НАТО, включително Германия и Испания, са подписали

...
Няколко държави от НАТО, включително Германия и Испания, са подписали
Коментари Харесай

НАТО иска да придобие до 1000 ракети „Пейтриът“

Няколко страни от НАТО, в това число Германия и Испания, са подписали контракт за придобиване на до 1000 ракети „ Пейтриът “, употребявани за противовъздушна защита, заяви НАТО в известие за медиите, съобщи Агенция Франс Прес.

Договорът, чиято стойност се прави оценка на към 5,5 милиарда $, се подписва в миг, когато Украйна е изправена пред интензивни бомбардировки на градовете и инфраструктурата си от страна на Русия, написа БГНЕС.

Според прессъобщението на Агенцията на НАТО за доставяне и поддръжка на въоръжените сили, NSPA, договорката има за цел да усили производството в Европа на тези ракети, които се употребяват за противопоставяне на въздушни и балистични ракетни офанзиви.

Изтребители на НАТО са прехванали тази година над 300 самолета на Военновъздушни сили на Русия

" Приветствам това навременно известие от страна на съдружниците ", съобщи генералният секретар на Атлантическия алианс Йенс Столтенберг. " Увеличаването на нашето произвеждане на муниции е от значително значение за сигурността на Украйна и за нашата сигурност ", добави той.

Съединените щати и Германия към този момент изпратиха ракети " Пейтриът " на Украйна, с цел да оказват помощ за противодействието на съветските офанзиви против нейните градове и инфраструктура.

Тези доставки отчасти изчерпаха запасите и Съединените щати бяха принудени да изискат от други страни, в това число Япония, да оказват помощ за попълването им.

Агенцията на НАТО съобщи, че договорът планува откриването на индустриална площадка за тези ракети в Германия от взаимно дружество сред немската компания MBDA и американската група Raytheon.

" Европа сама ще създаде 1000 ракети " Пейтриът ". Това демонстрира, че европейското съдействие може да докара до съответни триумфи ", изрази възторг холандският министър на защитата Кайса Олонгрен, чиято страна също е част от обединението, дружно с Германия, Испания и Румъния.

Цената на ракетите " Пейтриът " се прави оценка на към четири милиона $ всяка, само че договорът включва и доставка на аварийни елементи и поддръжка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР