Няколко черногорски граждани са били арестувани тази сутрин в Подгорица

...
Няколко черногорски граждани са били арестувани тази сутрин в Подгорица
Коментари Харесай

Спецакция в Черна гора: Задържаха граждани по подозрения за работа с руското разузнаване


Няколко черногорски жители са били задържани тази заран в Подгорица по съмнение, че работят за съветското разузнаване, заяви порталът Виести, базирайки се на няколко източника.

По информация на Виести интервенцията е ръководена от Агенцията за национална сигурност (ANB), под чиято пълномощия е това закононарушение, и е осъществена по заповед на Специализираната държавна прокуратура.

Според един от източниците, единият от задържаните по данни на ANB е работил за съветската работа повече от десетилетие и е част от по-широка група, чиито членове са известни на ANB. Твърди се, че е чиновник в държавната администрация.

Същите източници настояват, че днешната акция е единствено началото на действия по откриване на сътрудници на непознати разузнавания.

От АNB не дадоха отговор дали е правилно, че няколко души са арестувани по съмнение за шпионаж.

Като част от акцията са били осъществени претърсвания на няколко места в Подгорица и покрайнините, по време на които, съгласно източника, са били открити предмети, " представляващи интерес за следствието ".

Друг събеседник на " Виести " сподели, че тази акция е част от интернационална интервенция и че измежду задържаните има съветски жители.

Специалният прокурор Вукас Радонич, уточни, че по искане на Специализираната държавна прокуратура и по разпореждане на Върховния съд полицията е претърсила жилища и други пространства на няколко жители, " заради съмнение в осъществяване на закононарушенията основаване на незаконна организация и шпионаж “.

Акцията по задържането е осъществена от чиновници на Сектора за битка с престъпността, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР