Няколко части от Западна Гърция бяха засегнати от торнада, свлачища ...

Няколко части от Западна Гърция бяха засегнати от торнада, свлачища

Торнада, свлачища и силни валежи удариха Западна Гърция

Няколко елементи от Западна Гърция бяха наранени от торнада, свлачища и мощен дъжд в петък, причинявайки вреди на здания и наводнения по доста пътища в региона, оповестяват медиите в Гърция.

Особено тежко обиден е йонийският остров Закинтос . Няколко хотела бяха развалени, когато торнадо удари региона на Каламаки , който е известен туристически курорт през лятото.

Лошото време удари и град Закинтос, Аргаси и Василико, където къщи и предприятия бяха наводнени , до момента в който тонове тиня затвориха провинциалния път, водещ от Аргаси до Василико. Силните ветрове и поройните дъждове провокираха свлачища и в други елементи на острова.

Лошото време удари и по-на запад в континентална Гърция, причинявайки свлачища в град Нафпактос . Две полицейски коли, които са били паркирани в подножието на рид, са съществено развалени.

Според Националната метеорологична работа бурята визира Гърция в петък от запад , носейки мощен дъжд, гръмотевични стихии и плевел юг-югозападен вятър.

Метеорологичните феномени , които започнаха в Йонийско море в петък сутринта, последователно ще се разпространят в Епир, западна континентална Гърция, западен Пелопонес, а по-късно в Източна Македония, Тракия и северно Егейско море.

Температурите ще варират от 7 до 16 градуса на север, от 10 до 18 градуса на запад, от 9 до 18 градуса на източната част и от 12 до 22 градуса на островите.

В региона на Атика се предвиждат дъждове и стихии , с температури сред 10 и 17 градуса. Същото важи и за Солун, като температурите се движат сред 10 и 15 градуса.

Предвижда се още един метеорологичен фронт в Гърция в събота , като донесе още мощни дъждове и стихии , като явленията ще продължат в неделя и понеделник, в някои региони на страната може да има и градушка .

Източник: news.bg
PromoMall.bg