Няколко часа след като обвиненият за шпионаж Николай Малинов обяви,

...
Няколко часа след като обвиненият за шпионаж Николай Малинов обяви,
Коментари Харесай

Подсъдимият за шпионаж Николай Малинов се кандидатира за президент

Няколко часа откакто упрекнатият за шпионаж Николай Малинов разгласи, че ще се кандидатира за президент, прокуратурата подсети със известие на уеб страницата си, че е внесла делото против него в спецсъда и че процесът е плануван за 26 октомври.

Бившият народен представител от Българска социалистическа партия и бивш издател на в. " Дума " Николай Малинов беше упрекнат в шпионаж в интерес на Русия при започване на септември 2019 година (повече четете. Лидерът на придвижване " Русофили " с която взе участие на изборите през април, а през днешния ден пред БНР заяви желанието си да се яви на изборите за държавен глава, като уточни, че ще бъде повдигнат от партия " Русофили за възобновление на Отечеството ", на която е ръководител.

Няколко часа след изказването прокуратурата заяви, че правосъдният развой против Малинов (посочен единствено с букви - бел. ред.), който е упрекнат, че " се е сложил в услуга на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач за да издаде информация, представляваща държавна загадка ", ще стартира всъщност на 26 октомври.

Решението е на правосъдния състав на спецсъда след днешното разпоредително съвещание. От държавното обвиняване показват, че по време на следствието са извършени разпити на очевидци, претърсвания и изземвания, както и персонален обиск на обвинения. Изготвени са две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на събраните материални доказателства, изработен бе разбор на събраните информации и документи. Предстои пред съда да бъдат разпитани близо 40 очевидци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР