Няколко часа, след като Лин Жу спечели дебютна WTA титла,

...
Няколко часа, след като Лин Жу спечели дебютна WTA титла,
Коментари Харесай

Алиша Паркс победи и Каролин Гарсия за дебютна WTA титла


Няколко часа, откакто Лин Жу завоюва дебютна WTA купа, това направи и Алиша Паркс. 22-годишната американка постави желан завършек на невероятна седмица в Лион, откакто във финала победи поставената под №1 Каролин Гарсия след 7-6(7), 7-5.

Паркс употребява мощния си сервис по най-хубавия метод и в този мач, с цел да стигне до най-голямата победа в кариерата си. За нея това бе 15-а поредна победа на закрито – серия, включваща купите на WTA 125 шампионатите в Андора и Анже. Осем от тези 15 триумфа над над тенисистки от топ 100, а пет от тях през тази седмица в Лион, в която тя победи тенисистки като Петра Мартич и Данка Ковинич.

В мача за трофея американката показва удивително равнище във значимите моменти като че ли това е следващият ѝ WTA край, а не първи. Началният удар донесе 15 аса като някои от тях бяха на втори сервис при брейкбол на съперничката. Тя избави и четирите благоприятни условия за пробив, както и един сетбол на Гарсия в първия сет, а единственият ѝ осъществен брейкбол се оказа задоволителен за крайната победа.

Като цяло мачът мина при сериозна доминация на сервис. В първия сет закономерно се стигна до тайбрек, в който Паркс пропусна късмет да постави край при 6-5, а по-късно се измъкна при 6-7 преди да осъществя сетбола на ретур при 8-7.

Във втория сет обстановката бе сходна, само че последователно към края на частта напрежението стартира да играе роля. Паркс още веднъж се оправи по-добре в тези моменти. Тя отрази три брейкбола при 5-5, а в идващия гейм стигна до мачбол при 30/40 и съумя да го осъществя.

Големият триумф ще докара до дебют в топ 50 единствено няколко седмици след дебюта в топ 100.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР