Няколко болници в испанските градове Барселона, Мадрид, Кордоба и Валенсия

...
Няколко болници в испанските градове Барселона, Мадрид, Кордоба и Валенсия
Коментари Харесай

Испания търси безуспешно доброволци за изпитване на ваксина срещу СПИН

Няколко лечебни заведения в испанските градове Барселона, Мадрид, Кордоба и Валенсия търсят доброволци за присъединяване в клинични изпитвания на ваксина против СПИН, осведоми БНР.

В Испания всяка година се диагностицират над 3000 нови случая на ХИВ-позитивни, а в международен мащаб - над 1 милион и половина. Годишно умират близо 690 000 души от свързани с вируса заболявания, а останалите има късмет да оцелеят единствено в случай че живеят в развитите страни.

Все още няма ваксина против ХИВ-вируса, само че се прави международно изследване, което към този момент е навлязло във крайна фаза и се чака да даде резултати до няколко месеца.
 Защо още няма ваксина против СПИН? Защо още няма ваксина против СПИН?
Преди 40 години, на пети юни 1981-а година, американският Център за надзор на болесттите записва новата болест СПИН (синдром на...

Испания е един от участниците в него по тази причина са й нужни 250 доброволци. Те ще са част от 3 800 тествани жители на осем страни. Търсят се хомосексуални мъже на възраст сред 18 и 60 години, с цел да се включат в изследването.

" Проблемът е, че всички, които се явяват, считат, че ще бъдат инфектирани с ХИВ-вируса и е мъчно да ги убедим, че това няма да се случи ", споделя Висенте Естрада от болница Сан Карлос в Мадрид.

Проучването носи името " Мозайка " и може да приключи с утвърждението на първата в света ваксина против СПИН. Тя се създава от Janssen на JohnsonJohnson и се състои от четири дози, разпределени за 12 месеца.

В момента над 37 милиона са инфектираните по света от заболяването, а над 33 милиона към този момент са умряли. В Испания по данни на Министерството на здравеопазването сред 140 000 и 170 000 души живеят с вируса, от които съвсем всеки пети е недиагностициран.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР