Няколко български потребители на Туитър са се оплакали, че социалната

...
Няколко български потребители на Туитър са се оплакали, че социалната
Коментари Харесай

The Verge: Туитър бори руски тролове, а блокира профилите на българи заради писането на кирилица

Няколко български консуматори на Туитър са се оплакали, че обществената мрежа е блокирала профилите им поради потреблението на кирилица. Това оповестява американският софтуерен уебсайт “The Verge”, съгласно който това се случва поради оповестената политика на обществената мрежа за битка с съветските тролове.

Официално повода за блокирането на профилите не се оповестява. Преобладава мнението, че това е поради писането на кирилица, което автоматизирано се смята за писане на съветски. Оплакали са се огромен брой български блогъри.

Преди седмица от компанията оповестиха, че стават „ по-агресивни в преследването на троловете “ в уеб страницата. Сега наподобява, че от Туитър са пренастроили логаритмите си да ловят тролове по този начин, че при всяко потребление на кирилица да се получава сигнал за нещо неправилно.

„ Само че, написа американският уебсайт, знаете ли, че българите са измислили кирилицата. Тя се употребява в цялостен куп славянски страни отвън Русия, а даже в самата Русия в действителност не всеки е трол “.

Дам... може би търсеният резултат е някои разговори да наподобяват монолози#tweetunavailable pic.twitter.com/TQhK5kCLjy
— Sensum ☯️ (@vonegat) May 21, 2018 „ Невинните “ консуматори на обществената мрежа си получават профилите назад относително бързо, само че не престават да бъдат третирани като втора употреба – когато пишат отговор на туит им излиза уведомление, че истинският пост не е наличен, а също не могат да изпращат уведомления до други консуматори.

Когато ги потърсили за коментар, от Туитър дали отговор едвам след два дни: „ Разглеждаме този проблем и ще предприемем нужните стъпки, с цел да го решим като в това време продължаваме да предприемем деяние за възстановяване на нашето обслужване и да се борим със зловредните мрежи от спам и автоматизирани известия “.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР