Някои висши служители на САЩ се притесняват, че Израел може

...
Някои висши служители на САЩ се притесняват, че Израел може
Коментари Харесай

Представители на Байдън се притесняват, че отговорът на Израел на атаката на Иран може да предизвика по-широка война

Някои висши чиновници на Съединени американски щати се тормозят, че Израел може да отговори преждевременно на невижданите офанзиви с дронове и ракети на Иран и да предизвика по-широк районен спор от този на Съединени американски щати. може да бъде замесен.

Президентът Джо Байдън, който обществено затвърди „ стоманения “ ангажимент на своята администрация към защитата на Израел, уединено изрази угриженост, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху се пробва да въвлече Вашингтон в по-широк спор, съгласно трима души, осведомени с мненията му.

Висш чиновник на администрацията сподели пред NBC News, че Байдън е споделил на Нетаняху в диалог в събота вечерта, че Съединени американски щати няма да вземат участие в настъпателни интервенции против Иран и че Израел не би трябвало да дава отговор, като отмъщава на Иран.

Ответната офанзива на Иран в събота – която гъмжи от израелското въздушно пространство със стотици дронове и ракети, като в същото време нанесе относително лимитирани вреди – беше невиждана, само че калибрирана, за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР