Operator Relief Fund се стреми да помогне на „воини в сянка“, които са участвали във войни след 11 септември

...
Някои ветерани от войната срещу тероризма предприемат нов подход, за
Коментари Харесай

Някои ветерани от войната срещу тероризма предприемат нов подход, за да си помагат взаимно да се излекуват.

Пенсионираният оператор на Delta Force Дерек Надалини и главният изпълнителен директор на организацията с нестопанска цел Пак Фанчър стартираха Фонд за подпомагане на оператора, за да помогнат на „воини в сянка“ – елитни военни и разузнавателни агенти – които са се сражавали във войните, водени от САЩ след 11 септември. Тяхната цел е да подкрепят военнослужещи, ветерани и съпрузи от общностите за специални операции и разузнаване с акцент върху оперативния и пряк поддържащ персонал.

Фондът за подпомагане на операторите е като клирингова къща за специализирани услуги за справяне с травматични мозъчни наранявания, стресови разстройства и злоупотреба с вещества, наред с други предизвикателства, с цел да предложи на ветераните по-незабавна помощ и достъп до иновативни лечения.

Национален годишен доклад за предотвратяване на самоубийствата на ветераните, процентът на самоубийствата сред ветераните е бил с 57% по-висок в сравнение с възрастните в САЩ, които не са ветерани през 2020 г. 

„Процентът на самоубийства сред всички ветерани, но по-специално воините в сянка , е неприлично високо“, каза Фанчър, основател и главен изпълнителен директор на Spookstock Foundation, организация с нестопанска цел, която работи и за подпомагане на воини в сянка.

„Ние, американците, дължим тези семейства на воини в сянка. Трябва да се изправим пред това", каза той.

В продължение на повече от десетилетие Fancher събира пари за образователни стипендии в полза на деца на загинали разузнавачи и военни агенти чрез отделни концертни събития, толкова секретни, че името и местоположението са на нужда основа - да се знае. Някои от имената, които е привлякъл през годините, включват Лени Кравиц, Брад Пейсли и Били Айдъл.

С тази нова мисия Надалини казва, че изпитва същото чувство за цел, както на 11 септември.< /p>

„Работим, за да го направим както трябва. Един човек наведнъж“, каза той.

Фондът за подпомагане на операторите може да бъде намерен на: 

Ако или някой, когото познавате, е в емоционален стрес или суицидна криза, можете да се свържете с 988 Lifeline за самоубийства и кризи, като се обадите или изпратите текстово съобщение на 988. Можете също да разговаряте с 988 Lifeline за самоубийства и кризи тук.

За повече информация относно ресурсите и подкрепата за грижи за психичното здраве, линията за помощ на Националния алианс за психични заболявания (NAMI) може да бъде открита от понеделник до петък, 10:00-22:00 часа. ET, на 1-800-950-NAMI (6264) или на имейл [email protected].

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР