Някои структури в ДПС мислят само за пари, каза още

...
Някои структури в ДПС мислят само за пари, каза още
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: От 1996 г. съм в ДПС - натрупах умора и искам да дам шанс на новото поколение политици

Някои структури в Движение за права и свободи мислят единствено за пари, сподели още Карадайъ

Оставката ми не беше елементарно решение. Два мандата бях ръководител, преди този момент два мандата бях секретар на партията. Преди това бях два мандата ръководител на младежката организация. Аз съм в Движение за права и свободи от 1996 година, представяте ли си какъв брой време е това? Много дълъг интервал - човек амортизира през времето, а в мен има и насъбрана отмалялост. В един миг се получава по този начин, че има едно ново потомство по-млади политици, които имат своята упоритост и би трябвало да имат късмет за развиване. От друга страна - всички залагат на сигурност, на поснатото, на изпитаното. Затова аз имах няколко диалога с Доган, когато взех решение, че ще подам оставка. Той не беше склонен, организирахме 3, 4 диалога. Но аз към този момент бях решил.

Това изясни пред Българска национална телевизия някогашният ръководител на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Карадайъ подаде оставка като водач на Движение за права и свободи на 7 ноември. Тогава той не разкри претекстовете си и не разяснява оставката си. В същия ден стана ясно, че почетният ръководител на партията Ахмед Доган ще поеме поста до февруари 2024 година, когато ще бъде свикана национална конференция.

Не единствено Доган се притеснява и не желае да допусне Движение за права и свободи да се трансформира в корпорация - и други хора го виждаме. В някои от структурите, в някои от районите, се работи единствено против финансиране, а и единствено това се чака. Това не е събитие единствено за Движение за права и свободи. Притеснителното е това да не се трансформира в главен принцип в партията. В писмото си Доган не приказва за личност, тъй като нито една личност не е партията.

Председателят в оставка уточни, че съвсем всеки ден върви в централата на Движение за права и свободи.

" Почти всеки ден се виждаме с Доган и Пеевски. Аз си правя работата, а търсенето на дребната конспирация, замъглява същността на процеса ", акцентира той.

По думите му Движение за права и свободи не е в рецесия:

" Нетипични феномени за обществото се възприемат надали не като рецесия и земетресения. Съвсем обикновено е да има промени в управителните поцизии на разнообразни структури, както и да има промени в изборните политически позиции. "

Той разяснява и концепцията на Ахмед Доган Движение за права и свободи да има двама съпредседатели. Според него това е ход, с който се цели да се даде отговор на упованията на другите групи симпатизанти на партията:

" Имали сме и трима съпредседатели - единият от тях бях аз. Но има разнообразни групи депесари. Има едно ново потомство депесари, които са доста по-практични, прагматични, които желаят всичко да се случи тук и в този момент. Неслучайно и Доган споделя, че пазарната народна власт изяжда полезностите. Трябва да си даваме сметка, че има няколко генерации депесари, които са претърпели ужаса на възродителния развой, претърпели са жервите и репресиите на етническа основа, насилственото преселване - които са закърмили Движение за права и свободи с неговите полезности, идеали и философия ", изясни Карадайъ по отношение на това, че Делян Пеевски остава водач на Движение за права и свободи в Народното събрание, само че няма да е еднолично отпред, тъй като наедно с него ще е Джевдет Чакъров.

" Предложените за съпредседатели не дефинирам поколенчески. Определям ги като хора, които биха покрили упованията на разнообразни групи депесари ", разясни той и добави, че Движението няма " спътници " в Народното събрание, които го обслужват:

" За какво са й спътници на една политическа партия? Движение за права и свободи няма стратегическа цел да е първа политическа мощ, такива са геополитическите действителности. Може стабилно да бъде втора или трета политическа мощ. С Пеевски се надявам да успеем да го реализираме това. "

Карадайъ отхвърли да е залитнал към Турция.

" България има стратегически интерес да има положителни връзки с Турция, в частност и Движение за права и свободи като българска политическа партия ", уточни той.

На въпрос какво става с него след конференцията на Движение за права и свободи през февруари, да вземем за пример - дипломат в Турция или евродепутат, политикът отговори:

" Оставам правилен на Движение за права и свободи. Благодаря. Благодаря на загрижените за моето бъдеще. "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР