Някои страни по света все още не са получили нито

...
Някои страни по света все още не са получили нито
Коментари Харесай

Гутериш призова производството на ваксини да се удвои

Някои страни по света към момента не са получили нито една доза от, до момента в който по-богатите страни интензивно имунизират популацията си. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации в изявление за съветски медии преди визитата му в Москва, което ще стартира в сряда.
" Много съм обезпокоен от актуалната обстановка. Някои страни доста бързо имунизират популацията си, само че към момента имаме страни, които не са получили нито една доза от имунизацията ", сподели той.
" Ваксинният шовинизъм е огромна неточност ", сподели още Гутериш. „ Като цяло виждаме голяма разлика сред имунизациите в развиващия се свят по отношение на развития свят “, продължи той.
Дипломатът напомни, ориентирана към разпространяване на ваксини в разрастващите се страни.
 Гутериш упорства за световна имунизация Гутериш упорства за световна имунизация
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани да се сформира проект за световна имунизация против COVID-19. Той счита, че Г-20 " е в д...
" За страдание на COVAX и през днешния ден липсват средства - към 22 милиарда $ ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации. " Но в този момент има и проблеми с доставките заради рестриктивните мерки за експорт в разнообразни страни. "
Генералният секретар прикани производителите на ваксини против ковид да обединят напъните си, с цел да удвоят производството.
" За мен е явно, че световното произвеждане на ваксини би трябвало да се удвои, с цел да отговори на всички потребности. И това изисква съдействие ", сподели той.
Гутериш напомни апела си към Г-20 да създаде световен проект за имунизация, който да укрепи потенциала на всички страни и компании, които създават ваксини. " Надяваме се всички производители на ваксини да могат да се обединят, с цел да основат световен проект за имунизация, който да обгръща всички хора във всички страни ", сподели той., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР