Някои скрити пиар акции се превръщат в емблематични за бранша,

...
Някои скрити пиар акции се превръщат в емблематични за бранша,
Коментари Харесай

Рекламни гафове, останали в историята

Някои скрити пиар акции се трансформират в емблематични за сектора, откакто са разкрити като финансирани рекламни опити. Други се провалят с гръм и тропот, поставяйки клеймото „ Провал ” върху марката. И в двата случая резултатът дълго се помни. 

Business Insider  описа за девет рекламни събития, проведени с концепцията да се реализира бързо висока гласност, които стават пословични с неуспеха си. Историите са забавни и тъжни, учудващи и неуместни.

Ето ги и тях в резюме:

- Изпълнителният шеф  на американската компания за отбрана на персоналните данни и битка с кражбите на идентичността LifeLock огласи обществено номера на обществената си осигуровка, изписвайки го на билбордове през 2006 година Той провокира хората „ да откраднат самоличността му ” и те го направиха. 13 пъти сполучливо.

- Група артисти , маскирани като въоръжени военни, нахлуха в кино по време на премиерата на кино лентата “Iron Man 3 ”. Акцията им бе счетена за демонстрация на липса на усет и несъответстваща на фона на неотдавнашната смъртоносна пукотевица в кино по време на прожекцията на последния филм за Батман в Съединени американски щати.

- Южна Австралия изпрати  до шефове на медии 55 мъртви златни рибки. Инициативата била утвърдена от държавното управление и се провела под мотото „ Бъди огромна риба в дребното езерце и ела да изпробваш водата ” през 2011 година Въпреки че снабдили рибките с храна и условия за 6 месеца напред, всички те пристигнали мъртви при получателите си. В добавка към гафа, южната част на Австралия е известна с това, че качеството на водата в нея е най-лошо от на целия континент.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР