Някои също поставят под въпрос времето на промяната, която идва

...
Някои също поставят под въпрос времето на промяната, която идва
Коментари Харесай

Бюрото за преброяване на населението иска да промени начина, по който пита за увреждания. Някои защитници не го харесват

Някои също слагат под въпрос времето на смяната, която идва тъкмо когато повече хора живеят с нови, дълготрайни условия от пандемията COVID-19.

Служители на Бюрото за броене на популацията споделят, че препоръчаната смяна в най-изчерпателното изследване на американския живот ще приведе Съединени американски щати в сходство с интернационалните стандарти, позволявайки съпоставения сред страните. Те също по този начин споделят, че ще улови по-добре по какъв начин се появяват уврежданията в действителния свят, защото те рядко се вписват добре в безапелационни кутии с да или не, които не регистрират вариации или нюанси.

„ Бюрото е изразходвало време, пари и сила, пробвайки се да усъвършенства преброяването на расовите и етнически малцинства, които исторически са били незадоволително преброени, само че статистическата организация наподобява желае да приспособява въпроси, които ще понижат броя на хората с увреждания ”, сподели Скот Ландес, доцент по социология в университета в Сиракуза.

„ Това съгласно мен е нелогично ”, сподели Ландес, който е с ув...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР