Някои са готови да платят милиони долари не в Лондон,

...
Някои са готови да платят милиони долари не в Лондон,
Коментари Харесай

Нова мания във виртуалния свят

Някои са подготвени да платят милиони долари не в Лондон, Париж, Ню Йорк или други известни селища на планетата, а тук-там, които нямат действително олицетворение - във виртуалния свят.

Парцелите за обмен се съхраняват безусловно на сървъри - виртуалните светове, наричани общо " метавселена ", са подготвени да предложат на практика безкрайно пространство. Въпреки че виртуални имоти са съществували и преди, през последните месеци, откогато Мета разгласи основаването на метавселената, цените на някои лотове се покачиха с 400-500%.

Засега хората взаимодействат във виртуалния свят като " анимационни аватари " - съвсем като във видеоигра. Те могат да употребяват елементарни компютри с монитори или нови софтуерни решения за посещаване - Meta и други компании имат дълготрайни тактики за създаване на VR слушалки и периферни устройства като серията Oculus. Според някои оценки в близко бъдеще комбинираната мета галактика може да се трансформира в бизнес за 1 трилион $.

Известно е, че доста известни реализатори като Джъстин Бийбър и Ариана Гранде имат свои лични аватари, както и други също толкоз известни представители от света на шоубизнеса.

Според някои известия имот в един от известните виртуални светове - Decentraland - неотдавна е бил продаден за 2,5 млн. $. Според локални " брокери на недвижими парцели " цените през последните месеци са се нараснали с 400-500%. В света на Sandbox организацията за виртуални недвижими парцели Republic Realm е похарчила рекордните 4,3 млн. $ за имот виртуална земя. Експертите считат, че за някои консуматори цифровият свят е също толкоз значим, колкото и виртуалният, в случай че не и по-голям.

Според Джанин Йорио, която е притежател на Republic Realm, предходната година компанията ѝ е продала 100 виртуални частни острова за 15 000 $ всеки. Сега те се продават за 300 000 $, което е напълно сравнимо с цената на средностатистическа къща в Съединени американски щати.

Въпреки това специалистите от сектора считат, че вложението във виртуална земя е много рисковано. От значение е най-много местоположението му. Във виртуалния свят, както и в действителния, има области, в които хората отиват първи. Обикновено това са места с всеобщ темперамент на събиране и такива места сигурно са по-ценни от местата, където нищо не се случва. Пример за това е виртуалният дом на известния рапър Снуп Дог - някой е платил 450 000 $, с цел да бъде негов виртуален комшия в Sandbox.

Експертите в региона на цифровите парцели акцентират, че и тук съседите са значими - всеки е податлив да се събира в групи, които споделят общи ползи. Въпреки това пазаруването на виртуална земя е доста по-лесно от пазаруването на действителна земя - то може да се извърши безусловно за минути, като се заплати непосредствено на платформата или на медиатор, който към този момент има земята. След това притежателите могат да стартират да строят, да декорират, да преустройват. " Това е код ", декларира Йорио.

Въпреки това тя предлага да се влага единствено в цифрови територии, които жителите биха били подготвени да изгубят, защото цените на парцелите на локално равнище са мощно променливи, въпреки че в някои случаи сходни придобивки могат да донесат и огромни облаги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР