Някои продукти от големи производители не са налични за покупки12,9-инчовите

...
Някои продукти от големи производители не са налични за покупки12,9-инчовите
Коментари Харесай

Коронавирусът вече причинява дефицит на електроника

Някои артикули от огромни производители не са налични за покупки

12,9-инчовите версии на iPad Pro с 512GB диск са дефицитни на пазара в Съединени американски щати
(снимка: CC0 Public Domain)

От самото начало на експлоадирането на епидемията от ковид в Китай анализаторите започнаха да предизвестяват за следствията върху пазара на електроника. Изглежда страховете на специалистите се сбъдват. Блумбърг оповестява за признаци на дефицит на някои устройства на Apple, Фейсбук и HP.

Анализът в огромните градове на Съединени американски щати, Австралия и Европа демонстрира лимитирана наличност на някои типове таблети iPad Pro. Така да вземем за пример, в региона на Лос Анджелис са изчерпани 12,9-инчовите версии на iPad Pro без мобилна поддръжка и с 512GB диск. Този и други модели не се оферират и в доста магазини в Ню Йорк. Няколко чиновници на Apple, поискали анонимност, оповестяват, че запасите на iPad Pro понижават през последната седмица.

Според наблюдаващите на пазара, Apple възнамерява да пусне обновен модел iPad Pro с усъвършенствана камера. Дебютът на новите устройства се чака през първата половина на 2020 година, а настоящият недостиг може да се дължи на подготовка за промени в асортимента. Но даже и повода да е тази, проблемите с COVID-19 могат да попречат на проектите на Apple.

Забавяне на доставките се вижда също при слушалките AirPods Pro и персонализираните Mac компютри. Освен това някои модели смарт часовници Apple Watch Series 3 и Series 5 не са налични за онлайн поръчка, само че наличността на тези известни устройства беше лимитирана и преди ковид.
още по тематиката
Няма проблеми с съществуването на най-новия iPhone и таблетите, като се изключи iPad Pro, на пазара в Съединени американски щати. В някои елементи на Европа и Австралия обаче смарт телефоните iPhone 11 понастоящем не са налични.

Проучването разкрива липса на устройства за виртуална действителност на следената от Фейсбук компания Oculus. Става въпрос за 128GB версия на Oculus Ques и модела Oculus Rift S.

Освен това уебсайтът на HP не продава някои настолни компютри от линиите Envy, Pavilion и Slim. Подобна е обстановката и с някои модели портативни фото-принтери HP Sprocket.

Производителите на електроника изпитват проблеми към този момент няколко седмици. Заради епидемията, китайските предприятия за сглобяване на устройства отвориха по-късно от нормалното, откакто завърши обичайна отмора за Лунната Нова година.

Много предприятия са изправени пред дефицит на работна ръка и понижена продуктивност, защото са принудени да слагат под карантина чиновници, които се връщат след почивните дни. Освен това в редица градове работят строги ограничавания за придвижване, което затруднява логистиката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР