Някои политици в Украйна - възвишени, кървави клоуни - от

...
Някои политици в Украйна - възвишени, кървави клоуни - от
Коментари Харесай

Какъв може да е руският отговор при удар по Кримския мост

Някои политици в Украйна - " възвишени, кървави клоуни " - понякога заплашват Русия, " имайки поради офанзива против Крим ", само че при такова развиване на събитията " денят на страшния съд ще пристигна за всички тях мигновено. " Това сподели Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, на среща с ветерани във Волгоград.

Според него да се скрият ще бъде доста мъчно. Медведев е убеден, че тези, за които приказва, схващат следствията от изявленията си.

Представителят на основното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Вадим Скибицки съобщи, че Киев може да употребява американските РСЗО HIMARS, с цел да удари съветски цели в Крим, наричайки полуострова „ хъб за пренасяне на цялото съветско съоръжение, муниции и оръжия” в южната част на Украйна.

Освен това, съгласно него, от акваторията на Черноморския флот, се правят ракетни изстрелвания на украинска територия.

А Алексей Арестович, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, сподели, че обещанието, обещано на западните сътрудници да не удрят цели на съветска територия, не се отнася за Кримския мост - той може да стане обект на удари за въоръжените сили Сили на Украйна.

„ През него се доставят технологии, което значи, че би трябвало да се разбие “, счита още Арестович.

„ В момента, в който се появи първата техническа опция, мостът незабавно ще стане този обект. Ако има ограничавания от страна на сътрудниците, тъй като те виждат огромната картина, да не удрят на територията на Руската федерация, тогава ние няма да удряме. Имаме задоволително цели на територията на Украйна “, сподели той.

В отговор на тези изказвания Андрей Клишас, ръководител на комисията по конституционно законодателство на Съвета на федерацията, сподели, че сходни закани демонстрират нуждата от " демилитаризация и денацификация " на цяла Украйна.

Сега Медведев заплашва с края на света. Ами в реалност? Е, ще взривят Кримския мост, какво тогава? Пак ли ще заплашваме с „ удар по центъра за взимане на решения “?

Или всичко е блъф и от двете страни?

„ Като се има поради, че украинците постоянно нанасят удари по Брянска и Белгородска област, опасността от удари против Крим наподобява напълно действителна “, уверен е Всеволод Шимов, консултант на президента на Руската асоциация за балтийски проучвания.

" СП ": - Кримският мост с отварянето на сухопътния кулоар към този момент не е толкоз значим, колкото беше преди година. Киев съществено ли го счита за цел?

- Това е доста значим алегоричен обект. В построяването му са вложени доста средства и като цяло обезпечава на Русия по-голяма геополитическа непоклатимост и маневреност на юг.

Трябва да разберете, че сухопътният кулоар към Крим към момента е зона на военни дейности, чиято орис към момента не е ясна. Освен това Кримският мост се употребява за доставяне на съветската формация, настояща в Южна Украйна. Без мост ситуацията й ще стане доста по-трудно.

" СП ": - А какви обекти в самия Крим могат да поразят? Какво ги интересува най-вече там?

- На първо място, това са военни уреди, в това число базата на Черноморския флот в Севастопол. Крим е съветска цитадела на Черно море, заради което е предпочитана цел освен за Украйна, само че и за НАТО.

" СП ": - Ако ударят същия мост, какво тогава? Ще има ли в действителност симетричен отговор, или Медведев отново надува бузите си?

- Това е отворен въпрос. Атаките против " центровете за взимане на решения " от дълго време се дават обещание, само че до момента се лимитират до вербални закани.

Възможно е ударът по Кримския мост в действителност да се трансформира в онази „ алена линия “, чието прекосяване ще принуди Русия към корав отговор. Но, почтено казано, не бих желал да очаквам такова развиване на събитията.

" СП ": - И въпреки всичко, какви, съгласно вас, могат да бъдат " целите на възмездие "?

— Разбира се, това са на първо място офанзиви против държавни здания в Киев. Върховната Рада, кабинетът на Зеленски, СБУ. Поразяването на тези обекти може да има грамаден демонстрационен резултат.

Освен това става въпрос за офанзиви върху инфраструктурата, на първо място върху железопътните линии - мостове, тягови подстанции, локомотивни депа - всичко, което може доста да затрудни снабдяването на въоръжените сили.

В Киев никой съществено няма желание нито да обстрелва Кримския мост, нито да нанася удари по кримската инфраструктура “, е уверен Дмитрий Галкин, политически наблюдаващ на вестник „ 2000 “.

Всички тези изказвания имат обреден темперамент. На първо място, украинското политическо управление е наясно, че потреблението на HIMARS или всевъзможни други западни артилерийски системи, трансферирани в Украйна за заличаване на гражданска инфраструктура, може да провокира вътрешнополитически проблеми в самите западни страни и да ги лиши от опцията да трансферират модерни типове оръжия за Украйна.

Освен това Украйна не разполага с задоволително запаси за нанасяне на удари по нашата инфраструктура, защото тя е няколко пъти по-слаба от Русия по огнева мощност и се нуждае от артилерийски оръдия и ракети на бойното поле.

" СП ": - Заплахите за Крим не звучат за първи път. Наистина ли им имат вяра в Москва?

- Арестович и Медведев желаят да покажат, че са последователи на войната до надвит край и не се съмняват в крайната победа. Следователно те вършат сходни изказвания.

Струва ми се, че това се дължи на обстоятелството, че и двамата се опасяват за политическото си бъдеще и желаят да основат обстановка, при която отстраняването им от власт да е невероятно по идеологически аргументи.

Изключително мъчно е да се отхвърли разгорещен родолюбец, който приканва да не се спре пред нищо в името на успеха над врага. Поне до края на военните дейности.

" СП ": - Ако въпреки всичко теоретично си визиите, че ще ударят моста, ще последва ли действителна реакция или нови страховити изявления? Ще стане ли, както при " Москва "?

- Русия " не се изтри " с Москва. Тя просто не можеше да направи нищо ново в отговор. Унищожаването на гражданска инфраструктура като възмездие за потъването на транспортен съд или обстрелването на жилищни региони би било безсмислена свирепост, която може да провокира наказание в самата Русия. А на бойното поле Русия към този момент прави всичко допустимо, без да стопира пред всеобщото потребление на тежки оръжия.

" СП ": - Хипотетично, ударите по какви обекти на Украйна могат да причинят най-силен деморализиращ резултат върху управляващите, армията и популацията на Украйна?

- Русия загуби опцията да деморализира политическото управление и популацията на Украйна с военни средства. Единственото изключение е потреблението на тактически нуклеарни оръжия или масираните бомбардировки на жилищни региони в огромните градове.

Но би трябвало да се има поради, че сходни дейности ще бъдат на първо място същински подарък за американската администрация. Тя най-сетне ще успее да реализира ембарго върху продажбата на съветски въглеводороди на международния пазар. И в такава обстановка нито една авторитетна страна няма да възрази против това.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР