Някои пациенти се възстановяват доста по-бързо от лек до умерен

...
Някои пациенти се възстановяват доста по-бързо от лек до умерен
Коментари Харесай

Ето защо някои хора се възстановяват по-бързо от COVID-19

Някои пациенти се възвръщат много по-бързо от лек до сдържан ковид. Новото изследване даде някои доста забавни данни за какво това е по този начин. Изследването е извършено от американски лекари, които са следили пациенти, които са се възстановили от COVID-19.

Въз основа на получените данни може да се заключи, че някои от хората освен понасят по-лесно заболяването, само че и в допълнение получават дълготраен имунитет. Резултатите от проучването са оповестени в научното списание " Cell ".

Специалистите са изследвали кръвни проби от хора, които са имали ковид известно време след възобновяване. Дуейн Земеман сподели, че има обособена категория хора, които преодоляват заболяването по-бързо и в кръвта им се образуват доста повече антитела.

Разликите могат да се отдадат и на обстоятелството, че почти 20% от хората изпитват признаци приблизително в продължение на 10 дни, тялото реагира по-агресивно на вируса и в това време създава няколко пъти повече кафези, които пазят тялото в дълготраен проект.

В бъдеще учените ще открият аргументите, довели до разликите в структурата на имунната система на тези 20% от пациентите. Това ще даде нови данни за това по какъв начин може да работи човешкият имунитет, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР