Някои от заводите на Opel в Германия струват 2 пъти

...
Някои от заводите на Opel в Германия струват 2 пъти
Коментари Харесай

Заводите в Германия са твърде скъпи за Opel. Тя има план как да спре загубите

Някои от заводите на Opel в Германия костват 2 пъти по-скъпо, в сравнение с другите заводи на новия притежател PSA Group. Компанията се пробва да реши казуса, като реализира договорка с профсюъзите за възстановяване на успеваемостта, обещавайки вложения в подмяна.

Бъдещето на завода на Opel в Айзенах, в който работят 1800 служащи, е сложено на карта. Синдикатите отхвърлиха намаляването на заплатите, поискано от PSA, в подмяна на ангажимент за вложения в индустриална линия за нов модел там.

 PSA Group с проект за произвеждане, изключващ Германия
Собственикът на Opel с индустриален проект, изключващ Германия

Какви промени готви вторият максимален авто производител в Европа?

Откак смени смени притежателя, рентабилността на компанията се усъвършенства, само че някои от фабриките към момента й излизат прекомерно скъпо.

" Отчасти фабриките ни бяха 2 пъти по-скъпи от фабриките на PSA ", съобщи изпълнителният шеф на Opel Михаел Лохшелер по време на среща в централата на Opel в Рюселхайм, Западна Германия.

 Peugeot си желае назад €500 милиона от GM за договорката с Opel
Peugeot си желае назад €500 милиона от GM за договорката с Opel

Компанията се усеща подведена за положението на немския бранд

Европейският автопроизводител, който PSA Group купи от колоса General Motors за 2.6 милиарда $ през 2017 година, търпи загуби от съвсем 20 години, а ръководителят на групата Карлос Таварес е отчаян в устрема си да понижи високите индустриални разноски.

Германските фабрики на Opel до момента са изключени от обширните капиталови проекти на PSA и управлението изиска от служащите в Германия да се откажат от коледните бонуси и други парични облаги, с цел да оказват помощ за повишение на успеваемостта.

 След придобиването от PSA Opel усилва загубите
След придобиването от PSA Opel усилва загубите

Но цялата група се показва чудесно, записвайки 23% растеж на облагата

Могъщият немски синдикат IG Metall обаче съобщи, че задачите на PSA за разноските на транспортно средство не могат да бъдат реализирани, без да бъдат понижени заплатите и настоя управлението на Opel да извърши обещанието си за увеличение на производството на завода в Айзенах.

Автопроизводителят може да се наложи да редуцира 800 души във фабриката, в случай че се изпълнят актуалните индустриални проекти и не бъдат добавени нови модели към индустриалната линия.

 GM не съумяха да изведат Opel на облага. Как ще го направи Peugeot?
GM не съумяха да изведат Opel на облага. Как ще го направи Peugeot?

Френският бранд мина през мъчителна промяна. Такава чака и германците

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР