Някои от водещите имена на Уолстрийт смятат, че рецесията в

...
Някои от водещите имена на Уолстрийт смятат, че рецесията в
Коментари Харесай

Топ банкерите на света посочиха това, което е много по-страшно от рецесията

Някои от водещите имена на Уолстрийт считат, че рецесията в Съединени американски щати към този момент е евентуална, в случай че не и неизбежна. Но те имат по-големи терзания, написа CNN Business.

Изпълнителният шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън съобщи, че е по-загрижен за световната геополитика, в сравнение с от забавянето на икономическия напредък в Съединените щати.

" Има доста неща на хоризонта, които са неприятни и биха могли - не безусловно, само че биха могли да вкарат Съединени американски щати в криза ", сподели той на панел на конференцията Future Investment Initiative в Рияд, Саудитска Арабия.

" Това не е най-важното нещо, за което мислим. Ще се оправим с това. Бих се тревожил доста повече за геополитиката на света през днешния ден ", сподели той по време на полемиката сред някои от най-влиятелните финансисти на Америка на събитието, известно още като " Давос в пустинята ".

Даймън сподели, че има поради войната на Русия в Украйна и обтегнатите връзки сред Съединените щати и Китай, където водачът Си Дзинпин преди малко е затвърдил властта си и е отстранил чиновници, които упорстват за промени и отваряне на втората по величина стопанска система в света.

" Отношенията в западния свят биха ме тревожили доста повече от това дали има лека или леко тежка криза [в Съединените щати] ", добави той.
 Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?
Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?

Новият министър-председател на Англия ще стъпи през днешния ден публично в служба

Разпадането на взаимоотношенията

и негативните последствия за всичко - от националната сигурност до енергийните доставки и продоволствената сигурност беше непрекъсната тематика по време на полемиката. Изпълнителният шеф на Dimon и Blackstone Group Стивън Шварцман уточни изолиращите резултати на пандемията, които съгласно тях са повлияли на връзката сред хората и способността да се учат един от различен.

" Вкарахме се в обстановка, която е все по-деглобализирана ", сподели Шварцман.

Рей Далио, милиардерът, създател на хедж фонд Bridgewater, сподели, че съществува " екзистенциален риск от световна война ". Това, което е належащо, е " мощна политическа среда ", която е " по-силна от крайностите ", добави той.

Липсва водачество на Америка

Според Даймън в основата на доста от тези проблеми е неналичието на американско водачество.

" Кофас " предвижда световна криза в Европа и още по-голяма неустойчивост у нас

Енергийната неустановеност в България може да повлияе отрицателно върху бизнеса в идващите месеци

" Ако нямате мощно американско водачество - не грозно американско водачество, не " нашият път или автомагистралата ", просто като сплотяващо нещо за западния свят, ще имате безпорядък, какъвто виждате в Украйна ", той споделих.

Даймън сподели, че е убеден, че връзките сред Съединените щати и Саудитска Арабия ще останат мощни, макар напрежението, което ескалира след решението на ОПЕК+ да понижи производството на нефт по-рано този месец.

" Саудитска Арабия и Съединените щати са съдружници от 75 години. Не мога да си показва съдружници, които да са съгласни за всичко и да нямат проблеми. Те ще останат съдружници за напред ", сподели той.

Коментирайки вероятността от криза в Съединените щати, Даймън сподели, че до момента в който американските бизнес и потребителски разноски остават постоянни към този момент, американците евентуално ще изхарчат " непотребните пари " към средата на идната година.
 Вероятността за криза в Съединени американски щати през 2023 година доближи 100%
Вероятността за криза в Съединени американски щати през 2023 година доближи 100%

Това сочи прогнозата на Bloomberg Economics

Дейвид Соломон, основен изпълнителен шеф на Goldman Sachs, също изрази мнение, че е евентуална криза в Съединени американски щати.

" Няма подозрение, че икономическите условия ще се затегнат доста оттук насетне ", сподели Соломон, имайки поради повишението на лихвените проценти от Федералния запас. " Ако попаднете в обстановка, в която инфлацията е заложена, е доста мъчно да се измъкнете от нея без икономическо закъснение ", добави той, разяснявайки, че Европа може към този момент да е в криза.

Шварцман също по този начин акцентира възходящите лихвени проценти и " проблемите на връзките сред страните " като главните провокации пред бизнеса.

Към този лист той добави обществените медии

" Едно от нещата, за които съвсем не сме наясно, е какъв брой мъчно е за държавните управления да действат в свят на обществени медии ", сподели Шварцман. 

Даймън сподели, че потребителите на обществени медии би трябвало да бъдат удостоверени по същия метод, по който от хората се изисква инспекция за достъп до банковата смветка, което би помогнало " да се отървем от ботовете ".

" Всемогъщият " $ може да инициира криза

Има ли финансово " мъртвило пред бюря " в Съединени американски щати?

Технологичният напредък на разнообразни фронтове - от квантовите калкулации до изкуствения разсъдък и напредъка в образованието и опазването на здравето - беше " доста, доста мощен " и " има способността да ни издигне и да ни придвижи напред ", добави той.

Инициативата за бъдещи вложения на Саудитска Арабия, която продължава до 27 октомври, започва през 2017 година под " Визия 2030 " на престолонаследника принц Мохамед бин Салман, проект за привличане на интернационалните вложения и отвикване на стопанската система от петрола.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР