Някои от тях се приемат на празен стомах, други е

...
Някои от тях се приемат на празен стомах, други е
Коментари Харесай

По кое време на деня се пият витамините и добавките

Някои от тях се одобряват на празен корем, други е целесъобразно да се вземат по време на хранене

Недостигът на някои значими детайли може съществено да се отрази на тонуса и функционалностите на организма. За компенсиране на тези неналичия и за възобновяване на естествения метаболизъм и виталните процеси оказват помощ питателните добавки, само че тяхната успеваемост зависи от това кога на деня ги одобряваме. Затова ще ви срещнем с подобаващото време за банкет на някои от най-разпространените минерали, витамини и хранителни добавки, пишат от.

По кое време на деня се одобряват минералите

Много хора вземат минералите съгласно личния си график, само че това не всеки път и най-хубавото решение, защото всеки детайл има друго деяние и метод на асимилиране, с които е добре да се съобразим.

Желязо

Препоръчително е капсулите желязо да се пият на празен корем, 1 час преди или 2 часа след хранене. При някои хора добавката може да провокира леки признаци на гадене при банкет на гладно. В подобен случай я приемайте с малко храна, само че избягвайте фибрите, тъй като те пречат на усвояването. Освен това желязото не се комбинира добре с питиета, съдържащи кофеин.

Магнезий

Магнезият е скъпа добавка, която въздейства на редица значими процеси, в това число върху функционалността на сърдечната и нервната система и върху здравето на костите и косата. Препоръчително е да се приема вечер, тъй като оказва помощ за разпределяне на нервите и мускулите, като по този начин тялото се приготвя за отмора.

Калций

Добре е калцият да се приема на 2 дози, разпределени заран и вечер. Причината е, че при прекомерно високо количество калций в кръвта част от него се отделя посредством бъбреците. Младите хора се нуждаят от към 1000 мг на ден, а след 50-годишна възраст дозата се усилва на 1200 мг.

Цинк

Препоръчва се цинкът да се приема на празен корем, само че в случай че това провокира нежелана реакция, може да хапнете мъничко за закуска. Минералът не би трябвало да се пие дружно с калций или желязо, тъй като това попречва усвояването му.

Кога се одобряват витамините – заран или вечер

Витамините също имат несъмнено време денем, в което е целесъобразно да се одобряват, с цел да бъдат най-ефективни.

В-комплекс

Най-подходящото време за банкет на витамините от група В е до обяд, тъй като те подтикват силата и продуктивността. Това е добър метод да стартирате деня си и да насърчите метаболизма.

Витамин С

Витамин C е водоразтворим витамин, което значи, че може да го приемате в друго време на деня, само че е значимо да се пие на дози, тъй като не се резервира дълго в организма. Вземайте го по 2-3 пъти дневно, като избягвайте времето преди сън. Приемът на витамин С на гладно може да докара до известни неразположения при някои хора.

Витамини А, D и E

Мастноразтворимите витамини А, D и E е най-добре да се одобряват в композиция с мазнини. За положително асимилиране може да ги вземате по време на едно от храненията за деня. Избягвайте банкет на витамин D преди лягане, тъй като „ слънчевият витамин ” може да повлияе неподходящо съня ви.

Кога се пият питателните добавки

Ефективността на питателните добавки зависи освен от това кога на деня се одобряват, само че и дали сте се нахранили или следва да го извършите.

Пробиотици

Пробиотиците са живи микроорганизми, потребни за човешкото здраве. Те усъвършенстват микрофлората и функционалностите на стомашно-чревния тракт, укрепват имунитета. Огромно е разнообразието от пробиотични добавки в аптечната мрежа. Техните съставки и показания са разнообразни, по тази причина преди да преминете към банкет на съответен артикул, прочетете листовката му.

Омега-3 и рибено масло

Хранителни добавки като рибено масло и Омега-3 мастни киселини подтикват метаболизма, оказват противовъзпалителен резултат и подкрепят сърдечната функционалност. Добре е да се одобряват по време на хранене.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР