Някои от най-популярните туристически дестинации в света продължават да държат

...
Някои от най-популярните туристически дестинации в света продължават да държат
Коментари Харесай

Плътно затворени – туристическите дестинации, които ковидът блокира

Някои от най-популярните туристически дестинации в света не престават да държат границите си компактно затворени - някои поради политика за нула случая на COVID-19, а други поради заплахите от бързото разпространяване.

Така в случай че ви се желае да поскитате из старинните улички на Мароко или да се качите на Великата китайска стена, ще ви се наложи да отложите проектите си към този момент.

Ето кои са страните, които остават затворени за множеството туристи.

Китай

Китай е най-голямата страна в света с политика за нулево разпространяване на COVID-19. При едвам няколко десетки случая там затварят под карантина цели градове, а наближаващата Олимпиада в Пекин не дава очаквания за смяна на политиката. Границите на Китай са затворени за съвсем всички чужденци от началото на пандемията. На територията на страната се позволяват единствено дипломати, филантропични служащи и чужденци с позволение за престояване в страната.

Засега визитата на забележителности като Забранения град в Пекин, Великата китайска стена и Теракотената войска в Сиан е неразрешено.

Нова Зеландия

Снимка: iStock by Getty Images

Нова Зеландия вкара едни от най-стриктните ограничавания в света като допълнение към изолираното си географско състояние. През декември поради разпространяването на Омикрон страната отсрочи проектите си за поетапно разхлабване на ограниченията по границата. Планираното за януари стартиране на новозеландци и австралийци без карантина към този момент е отсрочено за февруари, а допускането на други чужденци остава без закрепена в бъдещето дата.

Тайван

Снимка: iStock by Getty Images

Ако ви се желае да се качите на фамозния небостъргач Тайпей 101, да се разноските из залите на Националния дворцов музей (пазещ най-голямата в света сбирка от артефакти от времето на имперски Китай) или да се насладите на естествената хубост на острова, това за момента е невероятно. Страната не е отваряла границите си от началото на пандемията и сега не се издават туристически визи. Всички туристически действия в Тайван също са неразрешени, като няма закрепени проекти за възобновяването им.

Филипините

Снимка: iStock by Getty Images

През декември 2021 година Филипините обмисляха да отворят границите си за поданици на избрани страни, само че поради необятното разпространяване на Омикрон входящият туризъм в страната остава спрян за неопределен срок. Не се издават туристическив визи и достъп до страната имат единствено избрани групи чужденци като съпрузи на филипинци или такива с филипинско поданство.

Мароко

Снимка: iStock by Getty Images

Мароко превзема фантазиите на пътешествениците от епохи със своите пустинни дюни, възвишения на Атласките планини, шумни пазари и обичайни хотели риади. Макар за малко да беше налична, страната забрани всички входящи полети през ноември, когато стана ясно за разпространяването на Омикрон в Африка. Засега полетите са спрени до 31 януари, като към момента не е ясно дали срокът ще бъде продължен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР