Някои от най-големите звезди на ATP и WTA прекараха деня

...
Някои от най-големите звезди на ATP и WTA прекараха деня
Коментари Харесай

Чистене, сервиране, боядисване и още: Звездите на тениса се отдадоха на благотворителност в Маями


Някои от най-големите звезди на ATP и WTA прекараха деня си в Маями в името на нуждаещите се, включвайки се в разнообразни благотворителни начинания в града под мотото Miami Open сплотява.

Карлос Алкарас, Паула Бадоса, Онс Жабур и Пабло Кареньо Буста се появиха в Mimi Rescue Mission, където сервираха обяд на нуждаещите се. „ Беше необикновено. Много съм благополучен, че успяхме да помогне. Хубаво е да вършим разнообразни неща отвън тениса “, разяснява Алкарас, който сервираше порции с месо, ориз и фасул, до момента в който Кареньо Буста се грижеше за напитките на хората в центъра, който действа от 100 години и дава храна и заслон на нуждаещи се от Южна Флорида.

В същото време Анди Мъри, Франсис Тиафо, Саня Мирза и Джесика Пегула посетиха Moore Park Tennis Centre, учреден от Артър Аш и Бъч Бъхолц, където поиграха тенис с децата и дадоха отговор на техните въпроси. Програмата в тенис центъра има за цел да усъвършенства живота на децата в региона като за задачата те имат и свои ментори. „ Беше необикновено да чуя историите на някои от партньорствата. Това е доста значимо. Затова всички ние сме тук и всички сме щастливи да го създадем, да се отблагодарим на общността по тази причина, че провеждат шампионата “, разяснява Пегула.

Фабио Фонини, Симона Халеп и Каспър Рууд се включиха в Rebuilding Together, самодейност, която ремонтира и построява отначало домовете на възрастни хора и ветерани от войната. Яник Синер и Слоун Стивънс пък се включиха в даренията към Dress For Success – неправителствена организация, която обезпечава поддръжка на дами в усложнение.

Феновете на кучета Матео Беретини, Денис Шаповалов и Белинда Бенчич се включиха в грижата на изгубени и изоставени животни, които чакат да бъдат осиновени.

„ Днес сме в подслон за кучета, къпем ги и е доста хубаво. Много обичам кучетата и също иам куче от подслон в действителност. Затова това ми подхожда най-вече, само че като цяло ми харесва концепцията на тази самодейност “, сподели Бенчич.

В последното събитие за деня Стефанос Циципас, Каролина Плишкова, Ализе Корне и Диего Шварцман посетиха Маями Бийч, с цел да почистят боклуците по плажа. Четирите даже си направиха съревнование кой ще събере най-вече отпадък. „ Да създадем по този начин, че всеки ден да има значение. Става дума за резистентност и опит да спасим нашата планета и да я създадем по-добро място за живот. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР