Някои от най-големите спортни организации в света, сред които Международният

...
Някои от най-големите спортни организации в света, сред които Международният
Коментари Харесай

МОК и ФИФА обещаха да сведат въглеродните емисии до нула през 2040 г.

Някои от най-големите спортни организации в света, измежду които Международният олимпийски комитет и ФИФА, оповестиха, че са дали обещание да понижат въглеродните излъчвания до нула през 2040 година

Междинна цел е намаляването им на половина най-късно до 2030 година Това е резултат от разискването на проблемите в областта на спорта по време на международната климатична конференция COP26 в Глазгоу.

Промените в климата дават отражение върху някои от най-големите спортни надпревари. В последните години това се усети в зимните спортове, както и на Australian Open да вземем за пример.

Споразумението на огромните спортни организации е подписано и от Висшата лига. Изпълнителният ѝ шеф Ричард Мастърс сподели, че с това деяние се демонстрира отдадеността на лигата за реализиране на стабилно бъдеще.

Като част от съглашението всички подписали се се съгласяват да показват прецизен проект за дейности, посредством които да реализират задачата, както и всяка година да регистрират напредъка си.

В последните седмици ФИФА понесе доста рецензии поради. Във видеопослание, излъчено в Глазгоу, президентът на интернационалната федерация Джани Инфантино изясни, че организацията е употребила опита си в битката с климатичните промени във футбола и е създала тактика, посредством която да реализира поставените " амбициозни и нужни цели ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР