Някои от най-големите фигури в родния спорт уважиха празненството на

...
Някои от най-големите фигури в родния спорт уважиха празненството на
Коментари Харесай

Роси Кирилова пя за ЦСКА, Кобрата и министър Илиев уважиха армейците

Някои от най-големите фигури в родния спорт почетоха празненството на ЦСКА. Обединени спортни клубове наградиха най-хубавите си спортисти за 2023-а. За 22-ра година подред Георги Калчев - ръководител на армейските клубове, проведоха събитието, което се организира нощес във Военния клуб. На него участваха първият ни олимпийски първенец - боксьорът Георги Костадинов, олимпийската ни шампионка от гребането - Светла Оцетова, Кубрат Пулев, както и министърът на спорта Димитър Илиев.

Илиев си потегли незабавно след речта и първите наградени от негово име, поради други неотложни задължения, а Кобрата закъсня малко, само че съблюдава обещанието си да участва на събитието.

Поздравителен адрес имаше и от президента на Република България Румен Радев.

Най-добрият български боксьор на професионалния кръг, който чака в най-скоро време да организира мач за международната купа против Махмуд Чар, съобщи от сцената: " Удържах на обещанието си, тъй като ЦСКА е значим за мен, в никакъв случай не не помня от кое място съм тръгнал. Баща ми избра ЦСКА за мен и брат ми, тъй като в армейския клуб се работи и тренира професионално и се видя, че не е сбъркал! "

" Няма невъзможни неща. Един път ми се даде късмет. Втори път ми се даде късмет. Сега трети път ми се дава късмет. Така че аз считам, че природата, Господ... постоянно изпитва всеки един от нас. И когато желае нещо доста мощно и непримиримо, и след хиляди пъти става и изправя се още веднъж, откакто е паднал, и продължава да мачка и продължава да желае. Това е точно волята. Това е силата, това е духът! Аз имам вяра, че ще съумея! ", добави Кубрат Пулев преди идните борби.



Иначе за състезател №1 на ЦСКА за 2023 година беше определен европейският първенец по битка Едмонд Назарян. 22-годишният играч е и сребърен медалист от Световното състезание през 2022 година в Сърбия.

За най-проспериращи тимове през миналите 12 месеца са избрани: волейболният отбор за момчета до 16 години (първо място на Държавно състезание в България), водна топка момчета до 17 години (първо място от Държавен шампионат) и хокей на лед за момчета до 20 години (шампион от Държавно първенство) и най-младият женски футболен тим на " алените ".

За най-хубава състезателка е определена Мими Христова, европейска шампионка по битка и бронзова медалистка от Световно състезание.

В категорията тим на годината бяха отличени волейболният клуб за дами (второ място в НВЛ) и футболният състав на " армейците ", приключил на втора позиция в Първа лига. Комплексен победител е тимът по битка на ЦСКА, а същата премия е присъдена и за волейболистките на " алените ".

Футболният тим на ЦСКА също получи купа, която беше получена от бившето пресаташе на клуба - Владислав Василев, който съобщи от сцената във Военния клуб: " Стига ни тази премия за Левски да няма премия ", цитирайки зевзеци от армейските среди, при което залата избухна в овации.



Програмата беше богата и на песни и разнообразни развлекателни събития, като овациите на публиката обра Росица Кирилова. Естрадната певица излезе на сцената в стилна червеня рокля, с цел да изпее една от своите песни от богатия си репертоар.

След края на церемонията всички призьори се качиха на сцената, а Кубрат Пулев беше най-търсен от всички за фотоси и, несъмнено, не отхвърли на никой. С него се снимаха и някогашният треньор на мъжкия тим по футбол на ЦСКА - Стамен Белчев, който в този момент води дубъла на отбора, както и кондиционният експерт Кирил Динчев.













Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР