Някои от най-бляскавите звезди на киноиндустрията ще преминат тази вечер

...
Някои от най-бляскавите звезди на киноиндустрията ще преминат тази вечер
Коментари Харесай

Започва 80-ото издание на кинофестивала във Венеция

Някои от най-бляскавите звезди на киноиндустрията ще преминат довечера по аления килим пред Двореца на киното във Венеция, където е откриването на един от най-престижните кино фестивали в света. Както постоянно, с голям интерес се чакат министър председателите на последните ленти на огромни режисьори - този път това са Роман Полански, София Копола и Майкъл Ман. И несъмнено, въпросът е кой ще завоюва огромната премия " Златен лъв ".

Най-романтичният град в света. И идеален фон за всеки филм. И както постоянно в края на лятото - хазаин на най-стария кино фестивал в света. 23 кино лентата ще се състезават за премията, а носителят ще дефинира журито отпред с Деймиън Шазел, спечелил международната аудитория с лентите " Ла ла Ленд и " Камшичен удар ".

Преди откриването, той призна, че стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, която продължава към този момент 121 дни, ще се усети и във Венеция. Протестът е с искане за отбрана на труда им от навлизането на изкуствения разсъдък, както и за по-добро възнаграждение от стрийминг платформите. Заради стачката, някои артисти няма да дойдат в Италия и персонално да участват на министър председателите на филмите си. Сред тях са Ема Стоун, Брадли Купър и Майкъл Фасбендър.

" Битката продължава и вследствие на това някои хора, които с голямо удаволствие биха пристигнали тук, в този момент няма да могат да участват. Положението в Холивуд е доста тежко, изключително за писателите, актьорите и задачите кино екипи ", сподели Деймиън Шазел, ръководител на журито.

Но макар отсъствието им, вниманието към тяхната работа ще е голямо.

" Ако би трябвало да отлича един филм от програмата - това ще е " Убиецът " на Дейвид Финчър с Майкъл Фасбендър в основната роля. Финчър е един от най- великите режисьори на нашето време. Филмите му постоянно се открояват ", сподели Скот Роксбъро, сътрудник на в. " Холивуд рипортър ".

Публиката тръпне да види и " Ферари " на Майкъл Ман с Адам Драйвър като Енцо Ферари и Пенелопе Круз като брачната половинка му. Също " Присила " на София Копола, основан въз основа на записките на брачната половинка на Елвис Пресли. И несъмнено, Брадли Купър като Ленард Бърнстейн в " Маестро ", на който той е и режисьор.

И не на последно място - " Дворецът " на Роман Полански, който не пропуща да провокира публиката и сигурно ще го направи още веднъж. Но преди всички тях - достойнството да открие 80-ото издание на кинофестивала има филмът " Команданте " на Едоардо де Анджелис. А спечелилият ще е единствено един и " Златният лъв " ще му бъде връчен на 9 септември, когато ще се спусне и завесата след последния кадър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР