Някои от местните туристи, избрали да прекарат ваканцията си в

...
Някои от местните туристи, избрали да прекарат ваканцията си в
Коментари Харесай

Ангелкова праща картички на 400 хил. избрали да почиват в България това лято

Някои от локалните туристи, избрали да прекарат ваканцията си в България, ще получат картички, подписани от министъра на туризма Николина Ангелкова. Това оповестяват от ведомството.

На инцидентен принцип ще бъдат избрани получателите на над 400 хиляди картички.

" Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята отмора. Той е и следващата стъпка в работата на министерството при създаване на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически артикул ", прецизират от министерството.

Очаква се картичките да бъдат изпратени в идващите дни до края на сезона.

Визията на картичката пресъздава образа на пощенската марка, отдадена на " 2017- Международна година на устойчивия туризъм за развиване ". Тя бе валидирана неотдавна.
 Ангелкова праща картички на 400 хиляди избрали да почиват в България това лято
© Министерство на туризма

Стенописи от Рилският манастир и Тракийската казанлъшка гробни са изобразени на предната част на картичката. Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в град Чънду, Китай. А картичката ще извършва тази функционалност измежду гостите пътували в страната.

" В допълнение на красивите фрагменти е специфичното обръщение подписано персонално от министъра на туризма Николина Ангелкова. То гласи: Thank you for choosing Bulgaria!, което значи " Благодаря ви, че избрахте България! ". Английският е определен, тъй като той е формален език на Европейския съюз и е измежду най- публикуваните на интернационално равнище ", се прецизира в известието.

Последните данни на статистиката демонстрират, че близо 5 млн. задгранични туристи са посетили България в интервала януари – юли, като се регистрира растеж от 7,2% % по отношение на същия интервал на предходната година. Това удостоверява прогнозите на Министерството на туризма за нарастване в бранша от 7 до 10 на 100, допълват от там. Освен това се планува в интервала сред май и октомври българите да осъществят над 5.7 млн. нощувки. Очаква се и при тях растежът да е към 4.5-5 на 100 по отношение на предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР