Някои от лекарите, обвинени в най-мащабната схема за измами с

...
Някои от лекарите, обвинени в най-мащабната схема за измами с
Коментари Харесай

Освободените от ареста лекари проговориха за ТЕЛК-измамите

Някои от лекарите, упрекнати в най-мащабната скица за измами с ТЕЛК-решения, дадоха своя коментар по случая за Нова тв. По-рано този месец при акция във Варна бяха арестувани шестима, а у тях бяха открити над 1,7 милиона лева. По-късно, обаче всички бяха освободени

Един от лекарите, упрекнати в проведена незаконна група, е доктор Ваня Петкова. При акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата бяха арестувани още трима лекари и двама братя - сирийци с българско поданство. Според проверяващите групата провела издаването на подправени ТЕЛК решения на здрави хора, с цел да получават инвалидни пенсии.

" Не зная за какво ни следиха по този начин. В София излиза ние сме сътрудници с Митьо Очите, с Баневи, с Арабаджиеви. Защо не ги следиха със СРС-та всички, които милионите на страната изкрадоха ", споделя доктор Петкова. Тя твърди, че никой не я е молил да подправя решения нито го е правила. " Аз за себе си – не съм вземала пари от пациенти, това съм споделила пред юрист. Писала съм решения съгласно документите. Каквото е. При това, всяко нещо, което ние издадем – то предстои на надзор от Национален осигурителен институт ", добави още тя.

За акцията във Варна споделя и доктор Мима Великова, която е била арестувана до момента в който е била с пациент в кабинета си. Тя също отхвърля обвиняванията - не била подправяла проучвания на пациенти. " Нямам случай, в който да съм надвишила диагноза, която да може да повлияе на % на ТЕЛКа " споделя тя. Великова споделя още, че познава братята сирийци. Обаждали й се, с цел да резервират часове за прегледи на пациенти.

" При мен тук пациентите са идвали, да – идвали са записани. Работя с тях по час и половина. Платили са си за това, което съм отработила в допълнение, отвън здравна каса. Но не съм надвземала неполагащи ми се пари ", прибавя лекарят.

Според проверяващите пациентите, изпращани от сирийците, употребявали специфична ключова дума по време на прегледите. Трябвало да кажат " Много поздрави... " От всички в началото арестувани единствено сирийците, посочени за водачи на групата, остават под домакински арест.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР