Някои от големите турски градове, включително Истанбул и Измир, преминават

Някои от големите турски градове, включително Истанбул и Измир, преминават ...

Турция минава през трети пик на пандемията.

Някои от големите турски градове, включително Истанбул и Измир, преминават през трета вълна на коронавирусната пандемия, заяви днес министърът на здравеопазването Фахретин Коджа.
Бурса и Измир в Северозападна Турция също преживяват трета вълна. Министърът призова гражданите за хигиена и физическа дистанция, съобщи „Сабах“.

В Турция е забранено пушенето на открито заради коронавируса В Турция е забранено пушенето на открито заради коронавируса
Във всички области на Турция от днес е забранено тютюнопушенето на открити места - улици, паркове, площади, градинки и спортни площадки...
Случаите на заразяване с коронавирус и натовареността на здравната система продължава да се увеличава в почти всяка турска провинция.
"Отсега нататък ще разкриваме всички асимптоматични случаи на COVID-19 при ежедневни брифинги, тъй като броят на тестовете достига 200 000", каза Коджа.
Броят на положителните случаи за последното денонощие е 28 351, а 6 814 са изолирани, проследявани и лекувани от здравни институции, а броят на жертвите е 168, съобщи той.
През последната седмица новозаразените в 15 провинции са се увеличили с 50 %.

Възрастните в Турция ограничени да излизат само в определени часове Възрастните в Турция ограничени да излизат само в определени часове
Жителите на Анкара и Истанбул над 65-годишна възраст ще бъдат ограничени да излизат навън, с изключение на определени часове, за да спр...
Заради увеличения брой заразени правителството реши да предприеме , припомня БГНЕС. Те включват частичен комендантски час от 20:00 до 10 ч. сутринта, който ще бъде валиден в цялата страна през почивните дни.
Издадена е специална заповед, съгласно която лица на възраст над 65 години и младежи до 20 години трябва да останат по домовете си. Възрастните граждани имат право да излизат между 10:00 и 13:00 ч., докато хората под 20 години ще могат да напускат домовете си от 13:00. до 16:00 ч.
Училищата ще останат затворени до края на първия семестър, като учениците ще преминат към онлайн обучение.

Източник: actualno.com