Някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб

...
Някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб
Коментари Харесай

Кунчев: Аз не уча Мангъров как да лекува децата в Инфекциозното

„ Някои от членовете на групата, която кани Националния действен щаб на обществен дебат, отидоха прекомерно надалеч. Имаше закани, че ще ни провеждат митинги, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, с цел да ни тормозят. И последното към този момент се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е позвънявания в 2 ч. през нощта от разнообразни телефони и хората насреща са му обяснявали, че не схваща от работата си и ковид в действителност няма ”. Това съобщи в предаването „ Карай напряко ” основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Преди дни той и членовете на Щаба бяха провокирани на спор от петима медици - доктор Атанас Мангъров, доктор Георги Тодоров, доктор Стоян Алексов, доктор Владимир Николов и доктор Антония Първанова.



„ Доста медии им осигуриха естрада и аз нямам нищо срещу те да показват лично мнение. Но аз от тях чух доста нелепости. Не виждам основа, върху която можем да водим теоретичен спор с доктор Мангъров и доктор Първанова ”, сподели доктор Кунчев.

Той бе безапелационен, че отправените закани не го тормозят. Тревожел го фактът, че по този метод се обиждал трудът на доста хора.

„ Не споделям, че сме безгрешни – несъмнено е можело да създадем някои неща и по-добре. Но истината е, че към този момент сме ужасно изтощени и сме на ръба на оцеляването. Затова би трябвало да пестим офанзивите и рецензиите към хората, които се пробват да оказват помощ на обществото ”, безапелационен бе здравният контрольор.

Той разяснява и тревожната тематика за възходящия брой на инфектираните с COVID-19 у нас.

„ Вирусът продължава да ни изненадва с доста неща, едно от които е неравномерното пораждане на случаите. Има хора, които са носители на вируса по цялостен месец и не го предават даже на фамилиите, с които живеят непрекъснато. Има обаче и такива, които единствено за ден-два заразяват 50 или даже 100 души ”, разясни доцент доктор Кунчев.

Той прикани обществото да не мисли, че казусът с инфекцията е преодолян. Това чувство карало хората да живеят „ напълно постарому ” и да не съблюдават никакви ограничения за сигурност.

„ Ние от Щаба гледаме да не прибягваме до крайни ограничения даже в огнищата, само че в някои случаи локалните управляващи ни принуждават да го вършим. Причината е, че те виждат държанието на хората в засегнатите места ”, сподели още доцент доктор Кунчев.

Според него се обрисува втора вълна на ковид на целия Балкански полуостров. Данните от прилежащите на България страни сочели, че те са с още по-висока заболеваемост от нас.

„ Движението на хора сред обособените страни крие риск, само че той не е толкоз огромен . Най-сериозният проблем продължава да бъде вътрешното разпространяване. А който счита, че няма COVID-19, да заповяда в която и да е болница, където се лекуват инфектирани ”, безапелационен бе здравният контрольор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР