Някои неща просто си пасват и имаме чувството, че са

...
Някои неща просто си пасват и имаме чувството, че са
Коментари Харесай

Зидан и "Реал": История за 9 титли в 4 години

Някои неща просто си пасват и имаме възприятието, че са дружно от десетилетия. В случая на Зинедин Зидан и треньорския пост в " Реал " са единствено 4 години. Точно през днешния ден, на 4 януари, само че през 2016 година французинът подписа първия си контракт като ментор на " белите " от Мадрид.

Но за тези 48 месеца той и тимът му минаха през върхове и спадове, обич и раздели, както и през няколко финала, в които победиха дружно.

Снимка: Getty Images

Всъщност връзката сред Зидан и " Реал " датира от 2001 година Тогава той облича фланелката на отбора като футболист, откакто мадридчани заплащат за него малко над 77 млн. евро на " Ювентус ". И този тандем стартира да печели - Шампионската лига през 2002 година, купата на Испания през 2003 година, Суперкупата на УЕФА (2002 г.) и на страната (2001 и 2003 г.).

Зидан се трансформира в един от емблематичните играчи за клуба. За това не е изненада, че през 2014 година той застава отпред на втория отбор на " Реал ", който се подвизава в Сегунда дивисион.

Снимка: Getty Images

След две години отпред, Зидан получава късмет да седне на едно от най-желаните места във футболния свят - това на треньора на скамейката на " Реал ". Той наследява уволнения Рафаел Бенитес. Този ход на управлението е посрещнат от последователите извънредно задушевно и Зидан не ги разочарова. Французинът съумява да завоюва 17 от първите си 20 мача в шампионата, включително и по този начин значимото Ел Класико на " Камп Ноу ".

Успехите следват французина и в Шампионската лига. " Белите " отстраняват " Рома ", " Волфсбург " и " Манчестър Сити ", с цел да се изправят на финала против градския противник " Атлетико " и да го победят след дузпи.

Снимка: Getty Images

" Реал " към този момент наподобява несломим! Върнал си е увереността и устрема към победа. За това приказва и представянето през сезон 2016/2017. Начело на със Зидан тимът печели Суперкупата на УЕФА, трофея от международното клубно състезание, купата в Примера и прави немислимото - за втора поредна акция победи в Шампионската лига. От смяната във формата на най-силния европейски клубен шампионат, никой различен клуб не е успявал да прибере във витрината си титли от две следващи издания!

Но Зидан към момента не е завършил своята задача! Той прибавя към сбирката Суперкупа на Испания (с победа против " Барселона " ) и Суперкупа на УЕФА (с победа против " Манчестър Юнайтед " ). Вдига и трофея от Световното клубно състезание.

Снимка: Getty Images

И тогава настава първата мини рецесия в тима. " Реал " отпада от Купата на Краля през 2018 година след загуба от непретенциозния отбор на " Леганес ".

Но тя бързо е преодоляна и то по най-хубавия метод - с още един трофей (трети пореден) от Шампионската лига.

Снимка: Getty Images

5 дни откакто Зидан прегърна красивата купа на финала в Киев, той свика изключителна конференция, с цел да разгласи, че... напуща. Заедно с него, само че в посока " Ювентус " си потегли и Кристиано Роналдо. Шокът за почитателите беше голям. Бездната, която остави на скамейката не съумяха да запълнят Хулиен Лопетеги и Сантиаго Солари.

Така, след 284 дни, в които Зидан се беше отдал на фамилни ваканции, той още веднъж се завърна, към този момент в променения и очевидно обезверения " Реал ". Французинът трябваше да работи с наличните футболисти и през предишния сезон тимът приключи на трето място.
284 дни по-късно: Човекът с 9 трофея още веднъж е на " Сантяго Бернабеу " Завръщането на Зинедин Зидан в "Реал " Мадрид в числа
В момента " белите " изостават на 2 точки от водача " Барселона ".

Футболистите на Зидан имат опция да му създадат самобитен подарък за годишнината още в сряда (8 януари). Тогава отборът се изправя против " Валенсия " в среща от шампионата за Суперкупата на Испания. Мача може да гледате директно по bTV Action от 21:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР